USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2009-го під контролем губернатора – утилізація отрутохімікатів і проблеми незрячих

17 Листопада 2008 17:15
Серед пріоритетів діяльності голови Волинської облдержадміністрації Миколи Романюк на 2009 рік стануть повне вивезення й утилізація наявних на території області отрутохімікатів та максимально можливе вирішення на Волині нагальних проблем неповносправних, зокрема незрячих. Про це на зустрічі із редакторами  засобів масової інформації області з нагоди річниці перебування на посаді розповів губернатор, – інформує 17 листопада репортер «Волинських Новин».
Наразі, за словами голови облдержадміністрації, 185 тонн непридатних «волинських» отрутохімікатів уже утилізовано. Однак із цими речовинами на Волині є ще 12 складів. І Микола Романюк розповів, що для того, щоб позбутися їх, будуть закладені кошти в обласному бюджеті. Окрім того, на згадані потреби надійдуть гроші із відповідної програми Євросоюзу.  Також невід’ємною від питання знешкодження отрутохімікатів є проблема утилізації землі, де стояли склади із небезпечними речовинами, яких було «десятки і сотні».
Окрім того, переконаний губернатор, негайного необхідно приділити увагу і надати максимальну підтримку людям із особливими потребами. Микола Романюк наголосив, що, наприклад, навіть для здобуття елементарної освіти незрячими у них немає ні методичної і навчальної літератури, ні географічних карт, ні комп’ютерних програм.
Згідно з планами губернатора, також у 2009-му на Волині, на базі санаторію «Лісова пісня», створять центр реабілітації неповносправних. «Йдеться про м’язево-кісткову реабілітацію», – наголосив Микола Романюк. Він уточнив, що для початку роботи такого центру в санаторії доведеться багато зробити, зокрема облаштувати його для потреб візочників. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus