USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«2023-й був би надзвичайним, якби не війна»: у Луцькому педколеджі підсумували здобутки за рік

20 Січня 2024 07:21
У Луцькому педагогічному коледжі відбулися загальні збори трудового і студентського колективів з нагоди звіту ректора про результати року, що минув.

У підсумковій конференції також взяли участь голова облради Григорій Недопад, очільниця освітньої депутатської комісії обласної ради Ольга Омелько, народна депутатка України, голова наглядової ради цього комунального закладу вищої освіти Ірина Констанкевич, а також управлінці та профспілкові діячі галузі, інформує Волинська обласна рада.

Звітуючи перед колективом, ректор педколеджу Петро Бойчук детально проаналізував кожен із напрямків: освітньо-виховний процес, його кількісні та якісні показники, кадровий потенціал, наукову, академічну, волонтерську, фінансову, господарську, міжнародну і грантову діяльність.

«За результатами і здобутками цей рік був би найкращим, аби не війна. Ми невтомно допомагаємо ЗСУ. Доправляємо дрони й акумулятори, зарядні станції і планшети, монітори і генератори. У грудні зібрали новорічну посилку на понад 100 тисяч гривень: медичні ноші, грілки, тактичні аптечки, турнікети, теплі речі та смаколики до свят, а також два квадрокоптери Dji Mavic 3 на суму 160 тис. грн. Уже цьогоріч закупили для фронту два автомобілі, наповнивши їх запасними шинами, акумуляторами, продуктами харчування, листівками для воїнів. Кошти, зібрані студентською спільнотою на аукціонах, ярмарках, адресних зборах, спрямовуються на придбання військового спорядження для рідних наших студентів і випускників коледжу, які боронять країну. Окрім того, з початком війни педколедж прийняв понад тисячу вимушених біженців, про частину з них ми піклуємося і до сьогодні», – розповів Петро Бойчук.
Читати ще: Волонтерство, міжнародна діяльність, збільшення кількості студентів: ректор ВНУ відзвітував про роботу за рік

Він також зазначив, що пріоритетним завданням коледжу є надання якісних освітніх послуг. За словами Петра Бойчука, 2023-й став роком успішних акредитацій освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти: Державна служба якості освіти з 99 можливих балів оцінила рівень підготовки за акредитованими освітньо-професійними програмами у 99 балів.
Окрім того, підсумкова атестація засвідчила, що якісний показник успішності здобувачів освіти коливався в межах 73%-95%. У 2022-2023 н.р. з понад 430 випускників кожен п’ятий отримав дипломи з відзнакою. А ще минулого року студенти здобули 152 перемоги у всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсах серед студентської молоді та 10 – у конкурсах фахової майстерності такого ж рівня серед викладачів. Також 2023-го у межах партнерських угод про співпрацю коледж провів майже півтори сотні науково-практичних конференцій, тренінгів, предметних олімпіад, змагань, форумів, симпозіумів і семінарів.
«У 2023 році було зроблено акцент на налагодженні системи взаємодії із 45 територіальними громадами області щодо заповнення численних вакансій в закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, спортивних установах області. Результати внутрішнього моніторингу працевлаштування свідчать, що кількість випускників, які працюють за фахом, становить 70%», – запевнив ректор коледжу.

Читати ще: Нові освітні напрямки, гуртожиток для ВПО, реставрація Будинку офіцерів: в ЛНТУ підсумували рік роботи

Під час обговорення звітної доповіді як представник засновника голова обласної ради Григорій Недопад відзначив також і високу результативність керівника установи у зміцненні матеріально-технічної бази та створенні комфортних і безпечних умов для освітнього процесу.
«Щоразу, коли я навідуюся до коледжу, а я тут частий гість, дізнаюся про нові реалізовані ідеї, прогресивні починання, вдосконалення навчальних площ. Хочу відмітити і здатність Петра Микитовича прогнозувати довгострокову перспективу. Тому престижність коледжу, високий рівень підготовки спеціалістів неодноразово відзначали і мої колеги з інших областей. Моя оцінка зусиль ректора і колективу найвища. Підкорюйте нові освітні траєкторії!» – висловив побажання очільник Волиньради.
Такою ж високою була оцінка і голови наглядової ради освітньої установи, парламентарки Ірини Констанкевич. Окрім того, вона зосередила увагу присутніх на подоланні нових викликів. Зокрема, наголосила на потребі формування українського педагога нового покоління через гуманістику, мистецтво і національно-патріотичне виховання; врахування євроінтеграційного поступу та адаптації під нього освітніх програм, зокрема, запровадження вже з дошкілля вивчення англійської як мови спілкування вільного світу; а також досягнення співмірності рівня знань між школярами міських і сільських територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus