USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

21 листопада: події, факти, дні народження

21 Листопада 2012 00:01
21 листопада день народження святкують музичний редактор Волинського телебачення Михайло Кузьмич, директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк і журналістка Тетяна Зубрик-Хомич (на фото).

«ВН» зичать їм щастя, творчої наснаги та успіхів у роботі.

Сьогодні - Всесвітній день телебачення та Всесвітній день вітань.

Хроніка «ВН»:

Торік цього дня депутатам Луцькради не сподобалися форми Андрія Козюри.

Два роки тому луцька «Волинь» обіграла криворізький «Кривбас».

А 2009 року Луцьком ходив головний комуніст України.

21 листопада 2008 року «ВН» повідомляли, що Волинь за п’ять днів повинна сплатити 19 мільйонів гривень боргу за газ.

Народилися:

Цього дня з’явилися на світ французький письменник і філософ-деїст Вольтер, український громадський діяч i етнограф, добився дозволу на перше повне видання творів Тараса Шевченка Андрій Маркевич, український кобзар, бандурист Володимир Перепелюк, український композитор Михайло Вериківський, український математик Михайло Кравчук, український художник Іван Семесюк, дослідник палеоліту, слов'янської археології та етнографії Петро Єфименко, український астроном Олена Казимирчак-Полонська, український політв'язень Август Вірлич, український актор і режисер Ярослав Геляс, український актор театру та кіно Михайло Голубович, чотириразовий олімпійський чемпіон Віктор Сидяк, український графік Михайло Андрійчук, український журналіст Михайло Бриних, ісландська співачка, музикант, композитор і автор пісень Бйорк.

Сталося:

1783 — У небо над Парижем піднялася перша пілотована людиною повітряна куля братів Жозефа-Мішеля і Жака-Етьєнна Монгольфье.

1877 — Томас Едісон винайшов фонографа.

1916 — потонув «Брітанник», корабель-близнюк «Тітаника» налетів на німецьку міну.

1918 — У Львові встановлено польську владу. Уряд ЗУНР переїжджає до Тернополя, згодом до Станіслава.

1919 — Був укладений «Договір між союзними державами і Польщею про Східну Галичину», який передбачав передачу на 25 років Галичини до складу Польщі з обов'язковим забезпеченням їй автономного статусу.

1920 — Армія УНР перейшла ріку Збруч на територію Польської держави, де була інтернована в таборах.

1921 — Більшовики розстріляли під містечком Базар 359 полонених українських вояків, учасників Другого Зимового Походу Армії УНР.

1941 — В СРСР запроваджено податок на холостяків.

1947 — У Нью-Йорку засновано Панамериканську українську конференцію. В наступному, 1948 р. було утворено Координаційний Осередок Українських Громадських Організацій в Європі. Після тривалої підготовки, в листопаді 1967 р. на з'їзді в Нью-Йорку утворено Світовий Конгрес Вільних Українців (СКВУ), який об'єднав всі крайові і міжкрайові українські організції діаспори.

1962 — президент США Джон Кеннеді зняв блокаду Куби.

2004 — в Україні проходив другий тур виборів Президенти України. О 20:40 на Майдані Незалежності близько 20 тисяч прихильників кандидата в Президенти України Віктора Ющенка розпочали акцію з оприлюднення підсумків паралельного підрахунку результатів другого туру виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus