USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

22 серпня: свята, події, факти. Всесвітній день мозку та створення Червоного хреста

22 Серпня 2021 00:00
Цього дня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань, Всесвітній день мозку та День екологічного боргу.

В Україні – День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків, у США – День прискорення приходу весни в південній півкулі, День «З’їж персик», День «Будь ангелом», День «Відведіть свою кішку до ветеринара», День торта з пеканом, в Індії – День Мадраса, Свято «Ганеша-чатуртхі».

За релігійним календарем 22 серпня відзначають пам’ять апостола Матфія. Він був одним з учнів Ісуса Христа, який посів місце серед дванадцяти апостолів. Матфій з’явився на світ у Віфлеємі, походив з коліна Юди. З дитячих років під керівництвом Симеона вивчав Закон Божий.

Іменини сьогодні у Петра, Макара, Івана, Марії, Юліана, Якова, Самуїла, Григорія, Олексія, Ірини, Дмитра, Леонтія, Маргарити та Якова.

Народилися:

Цього дня народилися радянський футболіст Олександр Старостін, українська поетеса, греко-католицька черниця Ганна Гайворонська, український письменник-романіст доби Розстріляного Відродження Олександр Соколовський, китайський політичний і державний діяч, фактичний керівник КНР з 1976 до середини 1990-х років Ден Сяопін, американський письменник-фантаст Рей Бредбері, український легкоатлет Валерій Підлужний, український політик Олександр Єфремов, український журналіст Олександр Мартиненко, українська акторка театру й кіно Ольга Сумська, українська тенісистка Олена Tатаркова.

Події:

1485 – відбулася битва при Босворті під час війни Червоної та Білої троянд.

1531 – молдовський господар Петро Рареш був розбитий військом Речі Посполитої під Гвіздцем, біля Обертина.

1770 – капітан Джеймс Кук під час своєї першої навколосвітньої експедиції висадився на східному узбережжі Австралії, яке назвав Новим Південним Уельсом й оголосив володінням британської корони.

1795 – у Французькій республіці прийняли Конституція III року, що ліквідувала загальне виборче право.

1864 – підписана перша Женевська конвенція, утворено товариство Червоного хреста.

1868 – Христіан Генріх Фрідрих Петерс відкрив астероїд 102 Міріам.

1910 – підписаний Договір про приєднання Кореї до Японії.

1918 – відбувся обмін грамотами про мир між Османською імперією та Українською Державою.

1919 – під час наступу на Київ війська УНР зайняли Житомир та станцію Попільня.

1919 – Директорія та уряд УНР ухвалили рішення про переговори з армією Денікіна щодо встановлення демаркаційної лінії між двома арміями.

1992 – президент УНР в екзилі Микола Плав’юк передав президентові України Леоніду Кравчуку грамоту Державного центру УНР, згідно з якою незалежна Україна є правонаступницею Української Народної Республіки.

2006 – катастрофа російського літака Ту-154 в Донецькій області. На борту авіалайнера, що виконував рейс Анапа – Санкт-Петербург, перебувало 160 пасажирів та 10 членів екіпажу, всі загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus