USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

3 серпня: свята, події, факти. Новий світовий рекорд Бубки та відкриття опери «Ла Скала»

3 Серпня 2021 00:00
У цей день світ відзначає День кавуна й День поцілунків з дзеркалом.

У США - День купки горіхів, у Нігері - День посадки дерев, День незалежності, у Венесуелі - День прапора, у Замбії - День фермера, у Сальвадорі - День Сан-Сальвадор, в Ісландії - День торгівлі, в Канаді - Цивільне свято, День Британської Колумбії, в Гвінея-Бісау - День жертв колонізації, в Австралії - День пікніка на Північній території, в Непалі - Свято Священної Нитки «Джанай Пурніма».

Сьогодні в православній церкві шанується пам'ять одного з чотирьох великих пророків Старого Завіту – Єзекіїля. Він з'явився на світ в місті Сарир в 622 році до н.е. Його батьком був священник. Коли Єзекіїлю виповнилося 25 років, його разом з полоненими повели до Вавилону. У полоні пророк жив біля річки Ховар.

Іменини відзначають власники таких імен: Семен, Никодим, Іван, Лідія, Федір, Ганна, Георгій, Сергій та Тихон.

Народилися:

Цього дня народилися український громадський діяч, меценат, представник відомого старшинсько-дворянського роду Григорій Ґалаґан, радянський актор театру й кіно Вацлав Дворжецький (фільми «Щит і меч», «Листи мертвої людини»), український композитор, хоровий диригент, педагог, автор пісні «Чорнобривці» на слова Миколи Сингаївського Володимир Верменич, український енергетик, колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Парашин, український політик і радянський тележурналіст, репортер Олександр Невзоров, сербський футболіст Мілан Обрадович, українська штангістка Наталія Скакун, український футболіст Ярослав Ракицький.

Події:

1492 — Христофор Колумб відправився у перше плавання, щоб відкрити західний шлях в Індію.

1775 — (за іншими даними 14 серпня) Катерина II видала імператорський маніфест, яким офіційно позбулась запорізького козацтва.

1778 — в Мілані було відкрито будівлю опери «Ла Скала».

1795 — з'явилась Паризька консерваторія.

1882 — у конгресі США вирішили заборонити в'їзд до країни сновидам, злочинцям і божевільним, а також на 10 років зупинили імміграцію китайців.

1904 — члени британської експедиції стали першими людьми із Заходу, які потрапили у священне місто Лхаса в Тибеті.

1911 — вперше аероплани використано у військових цілях, коли італійці провели авіаційне вивчення дислокації турецьких позицій у Триполі.

1915 — австро-угорські війська під час І Світової війни захопили Володимир-Волинський.

1922 — радіо Нью-Йорка застосувало перший у світі звуковий радіоефект, коли в ефірі зімітували стукіт дверей завдяки двом шматкам дерева.

1949 — набрав чинності Статут Ради Європи.

1949 — у США з'явилась Національна баскетбольна асоціація (NBA).

1952 — у Гельсінкі урочисто відкрились XV Олімпійські ігри, у яких вперше взяли участь спортсмени з СРСР.

1957 — під керівництвом Сергія Корольова пройшов запуск першої радянської міжконтинентальної ракети Р-7.

1990 — Верховна Рада УРСР погодила закон про економічну незалежність Української РСР.

1992 — стрибун із жердиною Сергій Бубка у Падуї встановив новий світовий рекорд, стрибнувши на відстань у 6 м 12 см.

1993 — 4-річна американка Сідні Діттман стала наймолодшим власником патенту. Вона вигадала прилад, який мав допомагати «для хапання круглої дверної ручки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus