USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

22 липня: події, факти, дні народження

22 Липня 2011 00:01
День народження 22 липня відзначають депутат Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів (на фото), репортер інтернет-видання «Волинський інформаційний портал ОnLine» Тетяна Полуектова.
«ВН» вітають іменинників і бажають здоров’я, плідної праці і достатку.
Цього дня народилися польський дитячий письменник і педагог, теоретик і практик Януш Корчак (Генрік Гольдшміт), німецький фізик, який виміряв енергію кванта, лауреат Нобелівської премії Густав Герц, український письменник, байкар, громадський і політичний діяч Сергій Пилипенко, радянський кінорежисер Семен Туманов («Альошчина любов», «До мене, Мухтар»), французька співачка Мірей Матьє, американський письменник, кінорежисер Пол Шредер («Сині комірці», «Люди-кицьки»), радянська і російська цілителька, астролог, президент Академії альтернативних наук Джуна (Євгенія) Давіташвілі, російський і радянський естрадний співак, поет і композитор Олег Газманов («Ескадрон», «Морячка», «Москва»), український дзюдоїст Геннадій Білодід, російський реп-виконавець Кирило Толмацький (Децл), українська важкоатлетка Наталія Давидова, російський актор, режисер і сценарист Іван Охлобистін.
1898 – у Шушенському відбулося весілля Володимира Леніна і Надії Крупської.
1906 – маніфестом імператора Миколи ІІ розпущена I Державна дума Росії, яка проіснувала менше трьох місяців.
1910 – під час пожежі в Ясній Поляні знищені рукописи Льва Толстого.
1921 – у газеті «Селянська щоправда» вийшов перший фейлетон Остапа Вишні.
1927 – в Італії створений футбольний клуб «Рома».
1930 – Колгоспцентр СРСР встановив оцінку й оплату праці в колгоспах не у грошах, а в трудоднях.
1946 – на міжнародній конференції з охорони здоров'я, яка проходила у Нью-Йорку з 19 по 22 липня, схвалено статут Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) .
1952 – ухвалена конституція Польської Народної Республіки.
1981 – у Римі за замах на Папу Римського Іоана Павла II до довічного тюремного ув'язнення засуджений турецький терорист Мехмет Алі Агджа.
1983 – у Польщі скасовано військовий стан, введений генералом Войцехом Ярузельським 13 грудня 1981 року.
1983 – американська школярка Саманта Сміт із батьками повернулася у США після поїздки до СРСР на запрошення генерального секретаря ЦК КПРС Юрія Андропова. Дівчинка побувала у Москві, Ленінграді, Артеці, але з генсеком не зустрілася.
1995 – американські астрономи Ален Хейл і Томас Бопп виявили нову комету, названу їхніми іменами (комета Хейла-Боппа).
1997 – президент Росії Борис Єльцин наклав вето на закон про релігії, який надавав привілеї православній церкві.
2004 – кількість жертв залізничної катастрофи в Туреччині, внаслідок якої з рейок зійшли чотири вагони поїзду Стамбул-Анкара, сягнула 128 осіб.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АРМАДА Показати IP 22 Липня 2011 05:19
Супер фото:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus