USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

23 листопада: свята, події, факти. Міжнародний день акварелі та вбивство Кеннеді

23 Листопада 2021 00:00
Цього дня світ відзначає Міжнародний день акварелі, День Фібоначчі, Міжнародний день боротьби з безкарністю.

У США – День «З’їж журавлину», День еспресо, День горіхів кеш’ю, День кукурудзи, в Казахстані – День дорожньої поліції, у Грузії – День святого Георгія, в Японії – День подяки праці, у Литві – День воїнів.

Іменини відзначають Денис, Борис, Микола, Петро, Олександр, Олексій, Михайло, Іван, Костянтин, Ольга, Ганна.

Народилися:

23 листопада народилися український авіаконструктор Олександр Івченко, радянський дитячий письменник Микола Носов («Пригоди Незнайка та його друзів», «Незнайко на Місяці»), український фотограф, військовий фотограмметрист Микола Сеньковський, австралійський тенісист Льюїс Хоад, український підприємець і політик Євген Шаго, український шахіст Вереслав Ейнгорн, український спортсмен, олімпійський чемпіон Віктор Погановський, французький кіноактор Венсан Кассель («13 друзів Оушена», «Багряні ріки», «Посланниця: Історія Жанни д’Арк»), український футболіст Дмитро Льопа, американська акторка Майлі Сайрус («Ханна Монтана»).

Події:

1708 – РПЦ з політичних міркувань піддала анафемі українського гетьмана Івана Мазепу.

1938 – Карпатська Україна отримала автономію у складі Чехословацької республіки.

1956 – перший день змагань XVI Олімпіади в Мельбурні (Австралія).

1963 — в Далласі сталося одне з найгучніших вбивств ХХ століття. Лі Харві Освальд застрелив президента США Джона Фіцджеральда Кеннеді.

1994 – під час експедиції спортсменів альпіністського клубу «Одеса» в Гімалаї встановлено прапор України на вершині Чоґорі К2 (8611 метрів).

1996 – офіційне закінчення першої російсько-чеченської війни. Тодішній президент Росії Борис Єльцин підписав указ про виведення близько 6 тисяч російських військового контингенту з території Чеченської Республіки Ічкерія.

2003 – внаслідок Революції троянд у Грузії Едуард Шеварнадзе подав у відставку.

2007 – почала роботу Верховна Рада України 6-го скликання, обрана після дострокового розпуску ВРУ 5-го скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus