USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

24 країни ЄС запропонували свою участь у новій військовій місії для України

7 Грудня 2022 23:45
24 країни Європейського Союзу надали свої пропозиції для участі у новій місії із навчання українських військових.

Про це йдеться у блозі глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля на сайті Європейської служби зовнішніх справ, пише Європейська правда.

«Навчання відбуватиметься у різних країнах ЄС: 24 країни-члени висунули понад 100 пропозицій щодо навчальних модулів, які наразі розглядають на предмет їх відповідності українським потребам», – написав Боррель.

Станом на 5 грудня 15 модулів тривають за участю 1125 українських військовослужбовців, а дев'ять модулів уже завершено за участю 377 військових.

Раніше повідомляли, що українські військовослужбовці вже проходять підготовку на полігоні Лібава у Чехії.

Читати ще: В Іспанії відкривається навчальний центр для українських військових

Нагадаємо, нова тренувальна місія Європейського союзу для військових Збройних сил України (EUMAM Ukraine) досягла повної оперативної готовності. Мандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме €106,7 млн.

Місія забезпечуватиме координацію з двосторонніми заходами держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами, і буде відкритою для участі третіх держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus