USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Німеччині стартували розширені навчання для українських військових від США

16 Січня 2023 10:19
У Німеччині почалася розширена програма підготовки для українських військових від американських інструкторів.

Про це заявив найвищий посадовець армії США – генерал Марк Міллі, пише Європейська правда.

Про підготовку такої розширеної програми було відомо ще з кінця 2022 року, проте дати її початку не повідомляли.

За його словами, протягом наступних п’яти-восьми тижнів планують підготувати близько 500 осіб. Програма включає роботу з різними видами зброї та відпрацювання спільних дій і координації підрозділів різних типів – піхоти, механізованих бригад, артилерії. Навчання почнеться з теорії та роботи малими групами і поступово дійде до етапу комплексних навчань на рівні БТГ.

У понеділок Міллі планує особисто приїхати на полігон – подивитися, як відбуваються навчання, та переконатися у відсутності розбіжностей між її програмою і запланованими поставками зброї.

Читати ще: 24 країни ЄС запропонували свою участь у новій військовій місії для України

У коментарях ЗМІ Міллі зазначив, що комплексні навчання мають зіграти важливу роль у підготовці до подальших контрнаступальних дій України і що США розраховують передати в Україну нову допомогу приблизно у той час, коли військові завершать підготовку й будуть готові використовувати її «до того, як почнуться весняні дощі».

На цей час американські інструктори підготували понад 3100 українських військових, які мали працювати з певними видами озброєння, зокрема як 155-мм гаубицями та HIMARS.

Нагадаємо, під час поїздки Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона президент США Джо Байден підтвердив передання Україні однієї батареї ЗРК Patriot.Українських військових навчатимуть користуватися ЗРК у третіх країнах, це може зайняти «певний час». Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що українським військовим до снаги за кілька місяців опанувати американські системи ППО Patriot.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus