USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

24-річний волинянин – чемпіон світу з легкої атлетики серед паралімпійців

8 Серпня 2023 09:13
24-річний Ярослав Окапінський став чемпіоном світу з легкої атлетики серед паралімпійців. Змагання проходили з 8 до 17 липня у Парижі. У фіналі паралімпієць випередив представника Польщі на дистанції 400 м та здобув абсолютну перемогу.

Про це інформують у Волинській ОДА.

Наставником спортсмена є тренер-викладач Волинської дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок.

7 серпня заступник голови ОДА Юрій Гупало та голова облради Григорій Недопад привітали Ярослава Окапінського та його тренера з черговою перемогою, а також вручили подарунок – портрет Лесі Українки, яка також стала відомою у світі.

«Ти наша гордість – гордість Волині та України. Вітаю з «золотом» та бажаю здоров’я, добра, благополуччя, а також подальших звершень. Нехай гімн України постійно звучить на міжнародній арені», – сказав Юрій Гупало.
Варто додати, що Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу. У 2021-му він був єдиним легкоатлетом, який представляв Волинь на Паралімпійських іграх-2020 за весь час участі України у світових змаганнях!

У лютому 2023 року спортсмен здобув «золото» на змаганнях World Para Athletics Dubai серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. А уже в липні – переміг на Чемпіонаті світу-2023 з параатлетики та здобув ліцензію на участь у XVIІ Паралімпійських Іграх 2024.

«Мені досі не віриться, що це дійсно сталося», – зазначив під час зустрічі сам олімпієць.

Також він вручив Юрію Гупало та Григорію Недопаду зменшені варіанти Ейфелевої вежі, як символ Чемпіонату світу з параатлетики, який відбувся в Парижі та у якому здобув перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus