USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

2,5 року колонії за зірвану балаклаву з ОМОНівця: в Білорусі засудили громадянку Швейцарії

7 Грудня 2020 17:56
У Білорусі громадянку Швейцарії Наталю Херше засудили до 2,5 років колонії за те, що на жіночому марші 19 вересня вона зірвала балаклаву з ОМОНівця.

Про це повідомляє Українська правда.

«Я живу в європейській демократичній країні, де демократичні принципи і свободи є необхідною умовою правління на всіх рівнях і паралелях влади. Де право свободи слова та мирних зібрань визначені Конституцією і гарантуються державою. Де поліцейські не ховають обличь перед мирними демонстрантами. Саме такою я бачу мою батьківщину – Білорусь майбутнього, вільну Білорусь», - сказала активістка.

Суддя постановив задовольнити цивільний позов співробітника ОМОН Сергія Кончіка і виплатити йому компенсацію у вигляді 1000 рублів. Херше суддя визнав винною за ч. 2. ст. 363 Кримінального кодексу (Опір працівникові органів внутрішніх справ). 2,5 роки колонії загального режиму просив для обвинуваченої прокурор.

Суддя також постановив знищити біло-червоно-білий прапор, який вилучили у Херше.

Після оголошення вироку родичі стали кричати «Ганьба!». Брат засудженої повідомив, що адвокат оскаржуватиме вирок.

Посол Швейцарії в Білорусі Клод Альтерматт, який був присутній на суді, повідомив, що в рамках консульського захисту буде і далі надавати підтримку, наскільки це можливо.

Він уже відвідував Херше тричі у СІЗО. Захищати її будуть і надалі як громадянку Швейцарії, якою вона є.

Херше – білоруска, яка 12 років живе в Швейцарії. Її затримали 19 вересня в рамках адміністративного порушення статті 23.34 КоАП.

При затриманні, за даними протоколу, жінка не підкорилася вимозі працівників міліції пройти в автотранспорт і намагалася втекти. Коли її дії припинив співробітник ОМОНу Кончік, то вона нібито навмисне зробила «опір з насильством»: виривалася і впиралася, схопила Кончіка за обличчя і подряпала, стягнула балаклаву, тим самим «зіпсувала формене обмундирування» і «завдала тілесні травми».

Херше свою провину в тому, що брала участь в несанкціонованому мітингу і що завдала тілесні ушкодження, не визнала. За її словами, вона брала участь в мирній акції протесту і намагалася зняти балаклаву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Швейцарським білорус Показати IP 7 Грудня 2020 18:47
Виїхали з Білорусі за кращим життям, громадянство прийняли - живіть собі там, а в Білорусі воду каламутити нічого.
123 Показати IP 7 Грудня 2020 19:25
Цікаво, а в її рідній Швейцарії за такі дії що передбачено??
Зечка Показати IP 7 Грудня 2020 19:44
На зоні її національність стане професією, в кращому випадку.
Карлов Показати IP 7 Грудня 2020 22:35
Бульбаши борітесь поборете
Я до Карлов Показати IP 8 Грудня 2020 05:59
і буде у вас такий же срач як в Україні....
Українець Показати IP 8 Грудня 2020 09:50
Молодець суддя! Ще мало дав! Наступного разу скакатиме в своїх швейцаріях, а не їхатиме каламутити воду в нормальній країні.. :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus