USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

26 серпня: події, факти, дні народження

26 Серпня 2014 00:00
День народження 26 серпня відзначає депутат Волинської обласної ради Віктор Кобринчук (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його та бажає здоров'я, успіхів і любові. Мудрих рішень, виважених кроків і впевненості.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день видання розповідало про побудовані в Україні споруди, якими варто пишатися. Тоді показали вокзали, аеропорти, стадіони, та, навіть, заводи, що з'явилися за роки незалежності.

У 2012 році в Луцьку обрали власників найкращих вишиванок. У конкурсі «Найкраща вишиванка» взяло участь майже 200 осіб з багатьох регіонів України. Наймолодшій учасниці тоді виповнилося 2 роки, а найстаршому - 71.

А 26 серпня у 2010 році редакція інформувала, що волинські абітурієнти - треті за якістю знань. Згідно з результатами зовнішнього незалежного оцінювання волиняни вибороли так звану бронзу серед показників по Україні.

Народилися:

Цього дня народилися генуезький мореплавець, першовідкривач Америки Христофор Колумб (дата приблизна), французький вчений, основоположник сучасної хімії Антуан Лавуазьє, французький поет Гійом Аполлінер, католицька черниця албанського походження, засновниця доброчинних місій матиТереза Калькуттська (Агнес Бояджіу), радянський і російський кінорежисер українсько-єврейського походження, кінооператор, сценарист, актор, композитор Петро Тодоровський, російський актор і артист естради, гуморист Ян Арлазоров (Шульруфер), український військовий, розвідник і політикОлександр Скибінецький, шведський поп-співак нігерійського походження, керівник групи свого імені Доктор Албан (Албан Нвапа), український бізнесмен, голова правління ЗАТ «Українська страхова компанія «Княжа» Юрій Кіндзерський, російська співачка, композиторка, лідерка групи «Земфіра»Земфіра Рамазанова, американський кіноактор Маколей Калкін («Сам удома», «Багатенький Річі»).

Сталося:

1926 — В Італії створений футбольний клуб «Фіорентина».

Команда вигравала Серію А двічі: у сезоні 1955–56 та 1968–69, а Кубок Італії - шість разів. У Європі «Фіорентіна» здобула Кубок володарів Кубків у сезоні 1960—61, а у 1990 році клуб був учасником фінального матчу за Кубок УЄФА. Кубок європейських чемпіонів «Фіорентіна» не вигравала, але у сезоні 1956—57 була учасником фінального матчу з «Реалом», який програла 2:0.

Команда проводить домашні матчі на «Артеміо Франкі» з 1931 року, який вміщує 47 282 вболівальники. Стадіон декілька разів змінював назву, та був реконструйований. Зараз «Фіорентіна» широко відома під прізвиськом Пурпурні (італ. Viola) через колір своєї домашньої форми.

1970 — Останній виступ американського рок-музиканта Джиммі Гендрікса.

Через трохи Гендрікс несподівано вмер - 18 вересня 1970. Причиною смерті стало задушення блювотними масами після прийняття дев'яти пілюль снодійного. По смерті Гендрікс залишив чимало неопублікованих записів і його спадкоємці (батько і сестра артиста) найняли спеціального менеджера, який допоміг упорядкувати його доробки. Наслідком цього став вихід кількох посмертних альбомів з музикою Гендрікса.

Джимі Гендрікс був похований у Грінвудському Меморіальному Парку в Рентоні, штат Вашингтон, США, всупереч його бажанню бути похованим в Англії.

1972 — у Мюнхені відкрилися XX Олімпійські ігри. Спортивні змагання затьмарив терористичний акт проти ізраїльських спортсменів.

5 вересня 1972 відбулася найбільша трагедія в історії олімпійського спорту.

Терористи палестинської організації «Чорний вересень» в 4:00 30 хвилин проникли в павільйон № 31 олімпійського села, захопили в якості заручників кількох членів делегації Ізраїлю, а у відповідь на запізнілі і непродумані дії баварської поліції відкрили вогонь і вбили 11 заручників. Вперше пролита на Олімпіаді кров потрясла весь світ.

На надзвичайному засіданні МОК Ігри вирішено було продовжити. Це рішення дозволило світу побачити небачені спортивні успіхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus