USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

27 жовтня: свята, події, факти. Відкрили метрополітен у Нью-Йорку та вперше використали радіацію для лікування раку

27 Жовтня 2021 00:00
Цього дня світ відзначає Міжнародний день плюшевого ведмедика, День осінніх міражів, Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.

У США – День наставництва, День чорної кішки, День американського пива, День Військово-морського флоту, у Вірменії – День пам’яті жертв теракту в парламенті, в Конго – День трьох Заїрів, у Сент-Вінсенті і Гренадіні – День незалежності, в Греції – День національного прапора, у Туркменістані – День Незалежності, в Словаччині – День чернівської трагедії.

Православна церква 27 жовтня вшановує пам’ять Святої Параскеви Сербської. Параскева вважалася покровителькою вагітних і молодих мам.

Іменини у Михайла, Петра, Кузьми, Гната і Миколи.

Народилися:

27 жовтня на світ з’явилися український композитор Максим Березовський, англійський мореплавець, керівник трьох кругосвітніх експедицій, першовідкривач Нової Зеландії і Гавайських островів Джеймс Кук, італійський скрипаль і композитор Нікколо Паганіні, російський біолог-селекціонер Іван Мічурін, український історик Іван Лисяк-Рудницький, 26-й президент США Теодор Рузвельт, американська поетеса і письменниця Сильвія Плат, французький кіноактор Жан-П’єр Кассель, українська борчиня вільного стилю Світлана Саєнко, український футболіст сербського походження Марко Девич.

Події:

1662 – Англійський король Карл II продав Дюнкерк Франції.

1882 – народився перший професійний національний реалістичний театр на Україні під орудою Марка Кропивницького.

1895 – Завершене будівництво першої лінії Транссибірської залізничної магістралі.

1904 – відкрився Нью-Йоркський метрополітен

1937 – перший день розстрілів в урочищі Сандармох капітаном держбезпеки Михайлом Матвєєвим 1111 в'язнів Соловецької тюрми особливого призначення, серед них — цвіту української інтелігенції

1951 – Уперше під час лікування раку використана радіація.

1982 – Китай оголосив, що чисельність його населення перевищила 1 мільярд жителів.

1984 – Стала до ладу Байкало-Амурська магістраль.

1990 – Обрані перші два президенти республік СРСР: Аскар Акаєв у Киргизькій РСР (у парламенті) і Сапармурат Ніязов у Туркменській РСР (на всенародних безальтернативних виборах).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus