USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

28 грудня: події, факти, дні народження

28 Грудня 2013 00:01
Сьогодні день народження у директора Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Наталії Чорної та соліста луцького гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка (на фото).

«ВН» вітають їх зі святом та зичать доброго здоров’я, достатку й оптимізму.

Сьогодні іменини в Степана, Василя та Павла.

Хроніка «ВН»:

Торік «ВН» повідомляли, де на Волині можна придбати ялинки.

Два роки тому загинув керівник прес-служби волинської міліції.

Три роки тому в обласній раді постала депутатська група «Нова Волинь».

Чотири роки тому половина волинських чиновників не мали вищої освіти.

Народилися:

Сьогодні народилися український мікробіолог, основоположник російської епідеміології Данило Заболотний, українська перекладачка, видавець, громадська діячка Марія Лучицька, український революціонер Данило Терпило, математик, розробник перших ЕОМ Джон фон Нойман, російський математик Юрій Євтушенко, український художник-мультиплікатор Марія Черкаська, український художник Василь Химочка, український гандболіст Микола Томін, американський актор Дензел Вашингтон, один з перших розробників операційної системи Лінукс та її головний архітектор Лінус Торвальдс, український поет Іван Андрусяк, українська художниця Галина Попінова.

Сталося:

1065 — У Лондоні засновано Вестмінстерське абатство — місце коронації англійських монархів.

1869 — Американець Вільям Фінлі Семпл зі штату Огайо запатентував жувальну гумку.

1895 — В паризькому «Гран-кафе» брати Огюст і Луї Люм'єр провели перший комерційний сеанс перегляду фільму, знятого за допомогою свого винаходу — пристрою, що поєднував функції камери та проектора.

1908 — На півдні Італії стався найбільший із документально зафіксованих в Європі землетрусів — за різними даними загинуло 160—250 тисяч осіб.

1920 — У Москві підписали союзний договір між УСРР та РРФСР про взаємне визнання суверенітету республік і встановлення військового та господарського союзів.

1943 — Почалася депортація калмицького народу. У ході каральної операції «Улус» війська НКВД вивезли з території ліквідованої Калмицької АРСР на Сибір близько 100 тисяч калмиків.

1973 — У Парижі російською мовою надруковано «Архіпелаг ГУЛАГ» Олександра Солженіцина — літературне дослідження репресивної системи Радянського Союзу за період у період з 1918—1956 років.

1987 — 76-річна кіпріотка Ківелі Папаїоанноу застрягла у ліфті крамниці, пробувши там до 2 січня (світовий рекорд тривалості перебування в ліфтах), харчувалася вона купленими продуктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus