USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

28 квітня: події, факти, дні народження

28 Квітня 2018 00:00
28 квітня день народження святкує репортер Інформаційного агентства Волинські Новини Юлія Малєєва.

Друзі, рідні та колеги вітають іменинницю та професіонала своєї справи і зичать їй безмежного щастя, благополуччя, невичерпної енергії, творчого натхнення, успіхів та удачі у щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Залишайся завжди такою відкритою та світлою. А ще бажаємо тобі підкорення нових професійних вершин!

З днем народження сьогодні вітають хорошого брата, чудового сина, уважного внука, люблячого чоловіка, турботливого татуся, справедливого керівника Сергія Поліщука. Рідні та колеги бажають імениннику здоров’я, довголіття і достатку. А також сонячного неба та гарного настрою!
Сергій Поліщук
Сергій Поліщук

Також день народження цього дня святкують співвласник магазину «Interior Casa» Сергій Кардаш, журналістка Юлія Остапович та Ольга Кірепко.

ІА Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом та бажає здоров’я, достатку, успіхів у всіх починаннях та приємних сюрпризів від долі. Нехай життя повниться здобутками і новими перемогами, а кожен день приносить лише гарні новини.
Сергій Кардаш
Сергій Кардаш
Юлія Остапович
Юлія Остапович
І

Сьогодні – Всесвітній день охорони праці.

Іменини за православним календарем святкують Андрій, Кіндрат, Віктор, Зосима, Лук’ян, Сава, Трохим, Василина та Анастасія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що призначили Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку.

Два роки тому в цей день легендарний український спортсмен Сергій Бубка заявив, що у Луцьку він відчув себе в Європі.

2015 року цього дня редакція писала про те, як «Москвич захищав Волинь» у перші дні війни. Олексій Новіков – талановитий пілот, уродженець Москви. Утім саме він захищав волинську землю у перші дні війни, саме він збив декілька ворожих літаків у волинському небі.

Фото першої весняної зливи у Луцьку Волинські Новини публікували у 2013 році.

У 2012 році три волинських школи потрапили в топ-10 найкращих в Україні. Учні цих навчальних закладів успішно складали ЗНО та мали всі шанси вступити у найпрестижніші виші країни.

Читайте також про те, що у передмісті Луцька розкопали «панський город». Археологи знайшли уламки кераміки, фрагмент люльки, елементи взуття і мідний литовський солід Яна-Казимира.

Народилися:

28 квітня також народилися п'ятий президент США Джеймс Монро, український математик Георгій Вороний, український художник Микола Івасюк, німецький бізнесмен, який у роки війни врятував понад 1100 євреїв, Оскар Шиндлер, литовський актор театру й кіно Донатас Баніоніс («Ніхто не хотів умирати», «Мертвий сезон», «Соляріс», «Втеча містера Маккінлі»), американська письменниця Нелле Гарпер Лі («Убити пересмішника»), іракський політичний та військовий діяч, президент Саддам Хусейн, український політолог і політик, народний депутат кількох скликань Володимир Полохало, українська співачка Наталія Бучинська, іспанська акторка Пенелопа Крус, іспанський футболіст, півзахисник англійського клубу «Челсі» Хуан Мата, американська кіноакторка Джессіка Альба («Місто гріхів»).

Сталося:

1709Шведські війська Карла XII та українські гетьмана Івана Мазепи рушили на Полтаву.

У 1709 році почалася облога Полтави військами короля Карла XII, вона тривала 4 місяці, російський гарнізон, козаки Полтавського козачого полку та озброєні городяни з успіхом відбили 20 штурмів Полтави, тим самим затримавши рух шведської армії на Москву через Харків і Білгород. Під час облоги Полтави шведи втратили 6176 чоловік, втрати захисників міста склали 1186 чоловік убитими і 1728 чоловік пораненими. Цим було створено передумови перемоги над шведами. 27 червня 1709 року відбулася вирішальна битва, коли до міста підійшла шести-десятитисячна російська армія на чолі з Петром I. У складі обох армій були козацькі полки. Результатом бою стала повна поразка Карла XII.

1814Наполеон відправився в заслання на острів Ельба.

Йому дозволяли утримувати особисту охорону з 600 осіб, а також Наполеона оголосили Імператором острова. Хоча він був номінально сувереном Ельби, острів контролювали (більш-менш) британські військово-морські патрулі. Протягом цих місяців Наполеон здійснив низку економічних та соціальних реформ для підвищення якості життя на Ельбі. Він перебував на Ельбі протягом дев'яти місяців, після чого втік із острова й повернувся до Франції 26 лютого. Після поразки Наполеона при Ватерлоо, його було заслано знову, цього разу на безплідний та ізольований Острів Святої Єлени у Південній Атлантиці. Перебування Наполеона на Ельбі стало основою появи відомого в англійській мові паліндрому: "Able was I ere I saw Elba". (приблизний переклад: "Міг все я, до того як я побачив Ельбу")

1947 - польська влада почала операцію «Вісла» з виселення українців Лемківщини і Холмщини в Західну Польщу.

Акція супроводжувалась масовим насильством над українським населенням. Польська комуністична міліція озброювала польських селян-шовіністів, що знищували цілі села вбиваючи навіть дітей і жінок. Озброєна група під командуванням «Волиняка» винищила майже всіх мешканців села Малі Куровичі – 300 осіб, за даними польського сейму, а 2000, згідно з рапортами УПА. На думку командирів УПА, «Волиняк» співпрацював з НКВС. У селі Верховина учасники NSZ вбили 194 українських селян, в тому числі 65 дітей. Інший відділ, який належав до АК, замордував 460 українців у селі Павлокома. Популярний девіз поляків: "Українців за Сян!".

2001Політ першого космічного туриста Денніса Тіто.

Він витратив на політ 20 мільйонів доларів. Тіто стартував на КК Союз TM-32 28 квітня, провівши 7 днів, 22 години та 4 хвилини в космосі, облетів Землю 128 разів. Тіто також провів кілька дослідів у космосі, що можуть бути корисними для його бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus