USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

28 лютого: свята, події, факти. Всесвітній день кравців та День зубної феї

28 Лютого 2023 00:00
Цього дня у світі відзначають Всесвітній день рідкісних захворювань, Всесвітній день кравців, Всесвітній день стерилізації домашніх тварин, День зубної феї, День сну в публічному місці, Світовий день без Facebook.

Сьогодні в нашій країні відзначають День штурманської служби авіації Збройних сил України.

На Тайвані – День пам'яті і миру, в Індії – Національний день науки, у Фінляндії – День підняття національного прапора, в Іспанії – День Андалусії, у США – Національний день шоколадного суфле

Сьогодні православна церква вшановує пам’ять апостола від семидесяти Онисима, який жив у Малій Азії та проповідував християнство, а в 54-68 роках був єпископом Візантійським. За імператора Траяна святого Онисима заарештували і стратили побиттям каміннями і відсіканням голови.

День ангела 28 лютого святкують Олексій, Опанас, Єфросинія, Іван, Михайло, Микола, Онисим, Петро, Семен, Софія.

Народилися

Цього дня народилися номінальний король Англії Генріх Молодий, французький богослов, філософ Мішель де Монтень, німецький письменник Бертольд Ауербах, французький акробат, який 30 червня 1859 року першим у світі пройшов по тросу над Ніагарським водоспадом, Чарльз Блонден (Жан-Франсуа Гравель), американський лікар, лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 1950 року Філіп Генч, американський хімік, лауреат Нобелівської премії з хімії 1954 року і Нобелівської премії миру 1962 року Лайнус Полінг, британський біолог, лауреат Нобелівської премії з медицини та фізіології 1960 року Пітер Медавар, американський фізик, лауреат Нобелівської премії 1972 року Леон Купер, англійський музикант, учасник гурту The Rolling Stones Браєн Джонс, італійський футбольний воротар, чемпіон світу 1982 року, тренер Діно Дзофф, німецький футбольний воротар, чемпіон світу 1974 року Зепп Маєр, українська шахістка, переможниця шахової олімпіади 2022 року Анна Музичук, український військовослужбовець, солдат ЗСУ, перший в Україні кавалер ордена «За мужність» III ступеня у 17-річному віці Олександр Гаркуша.

Події

202 до н. е. – Лю Бан зійшов на китайський престол як перший імператор династії Хань.

1066 – у Лондоні відкрили Вестмінстерське абатство.

1638 – шотландські пресвітеріани уклали Національний ковенант, в якому поклялись захищати кальвіністську віру всіма можливими засобами.

1835 – видано першу версію «Калевали» Еліаса Леннрута.

1854 – засновано Республіканську партію США.

1922 – Велика Британія припинила свій протекторат над Єгиптом, надавши йому незалежність.

1933 – після підпалу Рейхстагу президент Німеччини Гінденбург підписав указ «Про захист республіки», який скасовував основні громадянські свободи.

1935 – у дослідницькій установі DuPont (Вілмінгтон, Делавер, США) виготовлено перший зразок нейлону.

1956 – у США запатентували мережевий кабель для комп'ютерів.

1986 – у Стокгольмі двома пострілами вбито прем'єрміністра Швеції Улофа Пальме.

1988 – у Сумгаїті (Азербайджан) вчинено погром вірменського населення.

1998 – почалася війна в Косово.

2013 – Папа Римський Бенедикт XVI зрікся престолу.

2022 – Україна офіційно подала заявку на вступ до Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus