USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

2 лучан віддали 23 тисячі псевдоміліціонерам «на порятунок близьких»

1 Листопада 2013 17:30
23 тисячі гривень виманили телефонні шахраї у двох лучан. Жінка віддала спритникам гроші, аби звільнити від відповідальності молодика, котрий винаймав у неї гараж, а чоловік – сина, якому підкинули наркотики.
Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Телефонні дзвінки від псевдоміліціонерів, які повідомляють про притягнення родичів до кримінальної відповідальності і їх звільнення за окрему плату, лунають в багатьох регіонах держави, у тому числі й на Волині.
ЧИТАТИ ЩЕ: «ВАШ СИН ПОТРАПИВ У ДТП»! З ВОЛИНЯН ВИДУРЮЮТЬ ГРОШІ. ВІДЕО
Розповідає лучанка Лідія Олександрівна, яка постраждала від такого дзвінка:

«Я намагалася допомогти людині, яку добре знаю, а виявилося, що натрапила на шахраїв. На стаціонарний телефон зателефонував молодий хлопець Сергій, який орендував у них із чоловіком гараж. Він просив про допомогу: мовляв, потрапив у серйозне ДТП і терміново потрібно знайти 15000 гривень. Чоловік просив позичити йому цю суму, обіцяв, що наступного ж дня поверне. Це був саме його голос, тому я повірила. Оскільки рідних у Луцьку він немає, не змогла кинути у біді», - каже жінка.

Разом із чоловіком дістали свої заощадження та пішли на зустріч із «товаришем» Сергія, щоби віддати гроші. Але наступного дня чоловік не зателефонував, не подякував і… не повернув гроші. Номера телефону до Сергія у жінки не було, тому, знаючи адресу, вирушила до нього додому. Там вона й дізналася про те, що Сергій не телефонував.

Трапляються випадки, коли до родичів телефонують і представляються міліціонерами. Стверджують, що їхнього сина, брата чи дочку затримали за скоєння тяжкого злочину. Щоби вони не потрапити до тюрми, негайно потрібні гроші. Часто рідні роблять усе, що йому наказують, і лише після цього телефонують до нібито затриманого. Тоді і з’ясовується, що вони стали жертвами шахраїв.

Постраждалий Іван Прокопович розповідає:
«Я прийшов додому, а жінка з плачем повідомила, що син попав у біду. Нібито йому підкинули наркотики і він знаходиться в міліції. Потім невідомий чоловік, який представився міліціонером, запропонував вирішити питання і сказав, що для цього потрібно вісім тисяч гривень. Нам назвали номер банківської картки, на яку необхідно було перерахувати гроші. Ми так і зробили, а потім передзвонили до сина і дізналися, що з ним усе гаразд», - каже чоловік.

Начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Василь Марчишак застерігає:
«Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваші рідні за скоєння правопорушення потрапили в міліцію, потрібно насамперед заспокоїтись, зателефонувати до тієї людини, про яку йде розмова, з’ясувати, де вона знаходиться. У будь-якому випадку, не зволікаючи, телефонуйте на лінію 102», - каже головний міліціонер області.
Волинські правоохоронці нагадують громадянам: будьте обачними. На території області є спритники, які заробляють гроші на довірливих людях. Не вірте голосу зі слухавки, перевіряйте місцезнаходження своїх рідних, не йдіть на контакт із невідомими та негайно телефонуйте в міліцію, аби перевірити, чи справді ваш родич скоїв те чи інше правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макар Показати IP 1 Листопада 2013 18:44
Так то врно так.але чому в правоохоронців не виникае питання,ачому ж люди такі легковірні?Може тому,що дійсно в нашій країні такі делікатні питання вирішуються через взятки,вже з міліціонерами,суддями..реальними.Тому й легкр вірять шахраям.
Олександр Показати IP 7 Листопада 2013 14:20
До моеї матері теж дзвонили но вона оразу передзвонила мені! Мене цікавить з відки у псевдоміліціонерів е детальна информация про сімейний стан людей та їхні номера! Будьте обережними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus