USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Ваш син потрапив у ДТП»! З волинян видурюють гроші. ВІДЕО

23 Жовтня 2013 19:00
Дзвінок на мобільний о 3-ій годині ночі змусив лучанку-пенсіонерку не на жарт розхвилюватися. Жінці повідомили, що її син скоїв ДТП. Чоловік, який знаходився на іншому кінці телефонної лінії, назвався працівником міліції. Він сказав, що ситуацію можна залагодити, переславши на банківський рахунок 9 тисяч гривень, які потрібні, щоб не розпочинати кримінальне провадження.

Лучанка, не роздумуючи, перерахувала потрібну суму, адже на кону було майбутнє її дитини (принаймні вона так вважала). Згодом з'ясувалося, що син постраждалої жодної ДТП не чинив і рятувати його від тюремних буднів не було сенсу. Втім, справу зроблено: гроші перераховані, шахраї задоволені, а заощадження пенсіонерки зменшилися на 9 тисяч гривень.

Не менш прикрий випадок стався і з 44-річним лучанином. Завдяки йому телефонні шахраї збагатилися на 2 тисячі доларів.

Пізно ввечері на мобільний телефон його мами подзвонив чоловік, який, назвавшись міліціонером, запевнив, що внук жінки збив автомобілем дитину. Старенька розхвилювалася і передала трубку сину. За тих кілька секунд, які чоловік чув чийсь тремтячий схвильований голос, який попросив про допомогу, він навіть не зрозумів, що розмовляє з чужою людиною. Звісно, чоловік перерахував гроші, які були необхідні на те, щоб надати медичну допомогу, нібито, постраждалій дитині, й залагодити справу із ДТП.

У Волинській області цьогоріч такі ситуації непоодинокі.

До речі, зафіксовані випадки, коли зловмисники називалися журналістами, які, нібито, опинилися на місці події, винуватцем або жертвою якої став чийсь родич. Далі все відбувалося за «накатаною схемою».
Те, що люди «ведуться» на дії шахраїв, практикуючий психолог Ольга Лазаренко пояснює панікою, яка охоплює їх, тільки-но вони чують неприємну звістку. Жінка говорить, що, аби не втрапити на гачок зловмисників та не позбутися кревних, потрібно опанувати себе та зробити наступне:

1. Уповільнити темп розмови (зазвичай вона відбувається у пришвидшеному темпі, аби не дати людині опам’ятатися).
2. Поставити співрозмовнику запитання, які стосуються віку чи особливих прикмет вашого «постраждалого» родича (шахраям не відомі ці подробиці).
3. Проаналізувати отримані відповіді (якщо вони будуть).
4. Спробувати сконтактувати будь-яким чином із людиною, про яку вам повідомили неприємну звістку.
5. Зателефонувати тим, хто, на вашу думку, може знати про його місце знаходження.


І найголовніше, якщо у вас відбулася телефонна розмова вказаного вище змісту - в жодному разі не переказуйте та не віддавайте нікому грошей і одразу телефонуйте в міліцію за номером 102. Так ви допоможете не лише собі, а й сприятимете попередженню злочину, - закликають у прокуратурі області.

Зауважимо, що «телефонні шахраї» не залишаються безкарними. Скажімо, до кримінальної відповідальності цьогоріч притягнули мешканця селища Іванків Київської області, який вирішив підзаробити, «розвівши на гроші» жителя Ратнівського району.

Як повідомив прокурор Ратнівського району Володимир Хилюк, цей зловмисник, відбуваючи покарання у Білоцерківській виправні колонії №35, зателефонував постраждалому та запевнив, що його син потрапив у ДТП. Для залагодження проблеми з міліцією попросив перерахувати на банківський рахунок 5 тисяч гривень. Той швиденько перерахував. Прийшовши ж у райвідділ міліції наступного дня, чоловік дізнався, що жодного ДТП не було.

Шахрая судили у режимі відео-конференції. Згідно з вироком суду, за скоєння нового злочину під час відбування покарання за попередні, йому додали ще півтора року позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вас Показати IP 23 Жовтня 2013 21:39
То бувші менти
zzz Показати IP 24 Жовтня 2013 09:15
Дурню ти безголовий яки менти? тебе що менти солі насипали на хвіст?
Равти Показати IP 24 Жовтня 2013 12:23
... в три години ночі перерахувала гроші.Вони що, тупі?
мда до Равти Показати IP 25 Жовтня 2013 18:12
100%! Пенсіонерка о 3 годині ночі перерахувала 9 тисяч гривень, ага.
тра та та Показати IP 18 Листопада 2013 02:20
Вже одного затримали з ГПЗ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus