USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

3 січня: події, факти, дні народження

3 Січня 2019 00:00
Сьогодні колектив терапевтичного відділення №3 обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження медичну сестру Наталю Барібан. Колеги бажають їй міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і незабутніх вражень!

Також з днем народження сьогодні вітають організатора, лідера гумористичної команди «Замок Любарта» Назара Пащука. Рідні, друзі та колеги бажають йому нових звершень, професійних успіхів, сімейної злагоди та міцного здоров'я!
Назар Пащук
Назар Пащук
День народження 3 січня святкує організатор, громадський діяч Андрій Мацкевич. Друзі та знайомі вітають його. Зичать легких стартів, драйву від життя, любові та здійснення мрій. Нехай доля буде прихильною, робота - в задоволення, а життя - багатим на хороших людей і події.
Також сьогодні відзначають день народження диякон Волинської єпархії УПЦ Тарас Футрук, український політик і громадський діяч, народний депутат І скликання, почесний громадянин міста Луцька Олександр Гудима, директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Тетяна Литвиненко.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом, бажає мирного неба над головою, своєї землі під ногами, а також міцного здоров'я, злагоди та домашнього затишку. Нехай кожен новий день тішить приємностями і гарними новинами.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

3 січня вважається Днем соломинки. У цей день 1888 року у Вашингтоні Марвін Стоун запатентував соломинку для коктейлю, яку сам і винайшов.

Наша хроніка:

Торік п’яний водій у центрі Луцька збив на тротуарі рекламний щит і дерево.

У 2017 у цей день у рубриці Соромлюсь запитати Інформаційне агентство Волинські новини розповідало, що таке селфі на думку дітей. Також видання писало про сенсації та світові перемоги 2016 року.

У 2016 редакція розповідала про те, як лучани реагують на людину, якій стало зле. Відео експерименту можна переглянути за посиланням.

2015 року Мандросвіт завітав до Амстердаму. Детальніше про Амсердам та вулицю «Червоних ліхтарів» читайте ТУТ.

2013 року в цей день редакція розповідала про Новий рік на Майдані в Києві. Читайте ексклюзивний репортаж від Волинських Новин.

Окрім того, видання писало про двох волинян, які стали лауреатами міжнародної премії. Тоді літературно-мистецькі премії імені Пантелеймона Куліша отримали лучанка Ірина Констанкевич – літературознавця, кандидата філологічних наук, доцента, заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та письменник, літературний критик і музикант Олександер Клименко.

Дивіться також кращі фотожаби 2013 року.

А чотири роки тому видання опублікувало рейтинг найкращих спортсменів, спортсменок і команд 2009-ого року.

Народилися:

Цього дня народилися римський оратор, філософ і політичний діяч Марк Туллій Цицерон, англійський письменник, лінгвіст, філолог, класик жанру фентезі, автор всесвітньо відомої трилогії «Володар перснів» Джон Рональд Руел Толкін, український композитор, диригент, педагог Борис Лятошинський, донбаський шахтар, зачинатель масового руху новаторів виробництва в Радянському Союзі Олексій Стаханов, український радянський нейрохірург, засновник української школи нейрохірургів Олександр Арутюнов, український пейзажист, Заслужений художник УРСР Петро Сабадиш, італійський кінорежисер Серджіо Леоне («Одного разу в Америці»), письменник Натан Рибак, українська поетеса Єва Будницька, громадський діяч, історик, журналіст, редактор Василь Верига, український громадський діяч, літературознавець, публіцист, голова Всеукраїнського педагогічного товариства імені Григорія Ващенка Анатолій Погрібний, президент Угорщини Ласло Шойом, британський музикант, басист та клавішник рок-гурту Led Zeppelin Джон Пол Джонс, член Української Гельсінкської групи, активний учасник національно-патріотичного і релігійного руху Ярослав Лесів, президент Асоціації спортивних журналістів України, голова клубу незвичайних рекордсменів Валентин Щербачов, американський кіноактор, режисер, сценарист і продюсер Мел Гібсон, семиразовий чемпіон світу з автогонок у класі Формула-1, володар більшості особистих рекордів у «Формулі-1» Міхаель Шумахер.

Сталося:

1431 – бургундський герцог продав за 10 000 франків Жанну Д'Арк, захоплену в полон внаслідок зради, єпископові Кошону, який діяв від імені англійського короля.

1565 – цар Російської імперії Іван Грозний видав указ про введення опричнини, віддалився в Олександрівську слободу і звідти оголосив про зречення престолу.

1638 — в Амстердамі відкрився перший постійний театр Голландії – «Стадссхаубюрг Амстердам».

1826 — було розгромлено повстання Чернігівського полку під керівництвом декабристів підполковника Муравйова-Апостола і Бестужева-Рюміна.

1868 — в Японії проголошено указ про реставрацію Імператорського правління. Скасовано сьоґунат Токуґава, розпочато реставрацію Мейдзі.

1919 – Українська Національна Рада схвалила постанову про з'єднання Західно-Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою в Києві.

1959 — на Кубі остання військова частина, вірна режиму Батісти, здалася революціонерам. Остаточна перемога революції.

1961 — США розірвали дипломатичні відносини з Кубою.

1962 – Папа Римський відлучив від церкви Фіделя Кастро.

1992 – Єгипет, Сінгапур, Непал, Малайзія визнали незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus