USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

30 загиблим АТОвцям присвоїли звання «Почесний громадянин Луцька»

25 Липня 2018 10:44
Лучанам, які загинули у зоні АТО, посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Луцька».

За таке рішення проголосували депутати Луцької міської ради під час засідання сесії 25 липня.

Відповідний проект рішення підготували громадські активісти з організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія», які подали також список загиблих воїнів. До цього переліку обранці громади також запропонували включити померлого внаслідок тяжкої хвороби айдарівця-героя Олега Твердохліба.

«Ми теж пам'ятаємо Олега Твердохліба... Окремі депутати мали прийти на круглий стіл і обговорити це питання, але вони не дотримали слова. Тому ми дійшли згоди, що потрібний новий проект, адже ми включили в список лише загиблих у зоні АТО», – сказала голова організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан.

Вона зазначила, що новий проект рішення підготують уже невдовзі, куди включать також і інших героїв, окрім Олега Твердохліба.

Депутати підтримали проект рішення одноголосно, без дебатів і внесення змін.

За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань у зоні АТО на сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету й територіальної цілісності України посмертно звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоять загиблим бійцям:

- Атаманчуку Андрію Вікторовичу;

- Вишневському Олегу Анатолійовичу;

- Войчуку Олександру Анатолійовичу;

- Гринчишину Максиму Ігоровичу;

- Гулюку Сергію Миколайовичу;

- Зарадюку Володимиру Володимировичу;

- Зелінському Василю Аркадійовичу;

- Йовзику Дмитру Васильовичу;

- Іонову В'ячеславу Анатолійовичу;

- Карабану Артему Олександровичу;

- Кітновському Олексію Володимировичу;

- Климчуку Сергію Дмитровичу;

- Кумецькому Віктору Володимировичу;

- Куруку Сергію Івановичу;

- Луцюку Роману Йосиповичу;

- Лучуку Роману Олександровичу;

- Мандзику Віктору Сергійовичу;

- Марцинюку Валерію Костянтиновичу;

- Махновцю Віталію Івановичу;

- Наюку Роману Васильовичу;

- Оніщуку Юрію Віталійовичу;

- Помінкевичу Сергію Петровичу;

- Прокопчуку Володимиру Івановичу;

- Філіпчуку Ігорю Ярославовичу;

- Хамраєву Рустаму Шонійозовичу;

- Чабанчуку Денису Миколайовичу;

- Чучаліну Сергію Андрійовичу;

- Шкредю Сергію Олексійовичу;

- Шостаку Сергію Олександровичу;

- Шульзі Максиму Костянтиновичу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
11 Показати IP 25 Липня 2018 11:02
Ура, тільки що їм це дасть?
лучанка Показати IP 25 Липня 2018 12:50
Таких померлих від хвороб, як Твердохліб багато, тоді їх усіх треба включити в цей список. А так, вибірково, несправедливо. Навіщо так?
Можливо, ви не згідн Показати IP 25 Липня 2018 13:01
але все ж... і як би неприємно це не звучало. Згадуючи слова, здається Черчилля (одна смерть - трагедія, мільйон - статистика), починаєш розуміти, що це все вже обходить все менше й менше людей - надто багато смертей, на жаль. У свій час, ніхто не дав "Почесних" сотням мешканцям Луцька, загиблим у ДСВ. А якби й дав, то ніхто б їх не згадав би зараз. Як, на жаль, станеться й з цими "Почесними". Ми б'ємо себе у груди, доказуючи свій патріотизм, одним із проявів якого прийнято у нас вважати й найрізноманітніше вшановування загиблих. Жодна газета, жоден сайт не обходяться без повідомлення про похорон атовця, який помер вже після демобілізхації (раптово чи від хвороби), так само з помпами і соборами духовенства їх хоронять. Це добре, мабуть. Але всі ми смертні... Ветеранів ДСВ так не хоронять. І як будуть хоронити цих через 20-30 років? Здається, прийде мить. коли всі вони раптом знову стануть такими, як усі... Бо "Небесна сотня" давно уже перетворилася в "Легіон", а скоро буде й "Армія" - а то вже статистика... Єдина надія на те, що ці загиблі герої дійсно залишаться героями у памяті нащадків, ввижається тільки у тому, що ці смерті, нарешті, припиняться. Але то не при цій недолугій, брехливій владі, яка однією рукою "увіковічує" загиблих, а іншою - робить все, щоб вони приростали й далі. За 5 років минулі покоління грандіозну світову війну !!! закічнували, а в нас АТО, якому, схоже, й десяти років буде мало (плювати. що вони назву змінили. суть - та ж). А нагадайте-но мені, коли були останні бої і т.п.? А скільки сотень загиблих привезли матерям і дружинам за останні кілька років, коли не відбувається нічого. Скільки це буде продовжуватися? Вибачте, наболіло...
ЛУЧАНИН Показати IP 25 Липня 2018 13:06
А чому не включили Грибкова Сергія Миколайовича, який загинув 5 вересня 2014 року
Щодо лучанки Показати IP 25 Липня 2018 13:14
От бачите, вже починається про померлих від хвороб. Якщо відштовхуватися від такого принципу, то почемних треба давати усім учасникам АТО - однаково всі колись помруть. Годі говорити про нівелювання подібних відзнак... Тут і закладається найбільша суперечливість таких рішень влади, які, попри все-все-все високе і патріотичне, достатньо популістські. Невинний хлопчик, якого призвали у військо і підступно вбили під Волновахою, коли ще й війною тільки попахувало - він скоріше жертва, а не герой.
маю свою думку Показати IP 25 Липня 2018 14:03
Для чого і для кого ми ставимо памятники на кладовищі для живих чи померлих? Ясне слово що для живих.. Для чого все інше робимо по смерті померлого?Зрозуміло що для живих..Померлим вже від нас нічого не потрібно.. Ми були їм потрібні при житті. Сьогодні що до прийняття рішення про надання звання почесного громадянина маю свою думку... Рахую(і надіюсь що більшість із вас будуть зі мною згідні)що звання почесного громадянина міста Луцька необхідно було надати батькам загиблого.. котрі виховали патріотів своєї держави..котрі не відправили на "заробітки"своїх синів в Росію чи в Польшу,а благословили їх і відправили на захист своєї країни.. за яку ці діти і загинули.. Це булоб і "іншим"наука тим котрі зараз шепчуться(а іноді і прямо в обличчя)кажуть батькам загиблих що ви "л*хи"що віддали (а не сховали)своїх дітей на війну.. Це звання булоб хоть якоюсь межею, хоть в чомусь різнилоб тих хто "л*хи" і "інших"..
Лучанка Показати IP 26 Липня 2018 19:22
А Чому не дали Сергію Дудці? Він також загиблий. Чому вибірково? Саверському? Гончаруку-Калюжному ? Чому пропустили цих героїв? Тільки одних згадають завжди, а за інших і слова не скажуть... А вони лежать в одному рядку!
Анонім Показати IP 27 Липня 2018 09:49
1. Дудці не дали, бо він не загиблий, а помер на полігоні. Він не був в АТО. 2. Саверському не дали, бо він помер після демобілізації через рік чи 1,5, хвороба не пов'язана з проведенням АТО. Поховали його на Алеї, бо родич в міськраді займає посаду. Поховання померлих на Алеї якраз і почалось з Саверського. Якщо щось вибірково - ось це вибірково. 3. Гончаруку-Калюжному не дали, бо він з Луцького району і він є почесним громадянином Луцького району. 4. Те, що померлих поховали біля загиблих у бою, це не привід давати померлим почесне звання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus