USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

300 діток за три місяці: нардепи оцінили рівень Луцького перинатального центру

28 Листопада 2019 18:21
Делегація у складі парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики відвідала Луцький перинатальний центр.

Візит до установи відбувся 28 листопада в рамках першого виїзного засідання комітету Верховної Ради України, присвяченого темі функціонування закладів культури в умовах децентралізації.

Ще на початку засідання у приміщенні Волинської облдержадміністрації народний депутат Ігор Палиця закликав усіх відвідати перинатальний центр, який вдалося здати три місяці тому.

«Я переконаний, що культура і мистецтво можуть бути тільки в здорової нації», – сказав тоді народний депутат.

Тому програму візиту дещо змінили, аби народні обранці, члени комітету та інші учасники делегації змогли оглянути перинатальний центр.

Невеличку екскурсію закладом провела директорка центру Ірина Горавська. Вона розповіла, що, попри те, що установа працює тільки три місяці, в перинатальному вже встигли народитися понад 300 діток. Своєю чергою, унікальність закладу полягає в тому, що медперсонал завдяки унікальному обладнанню виношує передчасно народжених діток, вагою навіть до 700 грамів.

«Зараз у нашому закладі перебувають 118 пацієнток. Загальна кількість ліжкомісць становить, своєю чергою, 120», – сказала Ірина Горавська.
Також вона нагадала, що центр будувався довгих 19 років: «Ми працюємо тільки три місяці, але вже навіть ці три місяці довели, що, дійсно, була потреба в побудові такого перинатального центру, бо великий відсоток недоношених діток, які обслуговуються в нашому відділенні, з мінімальними втратами і проблемами покидають наш заклад».

Читайте також: «Вершина іконопису»: делегація комітету ВРУ в Музеї волинської ікони

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович звернула увагу, що комітет Верховної Ради, виїзне засідання якого проходить зараз у Луцьку, присвячений гуманітарній політиці.
«Гуманітарна політика в основі має людину, а однозначно, початок людини – з перинатальних центрів, родзалів. А оскільки у 2019 році в нас у Волинській області такий потужний медичний заклад був відкритий, розпочав свою ефективну роботу, то, звичайно, хочеться показати ті надбання, які були спільно за головування Ігоря Палиці реалізовані. Перинатальний центр будувався досить довгий період часу, майже 19 років. 12 вересня цього року було офіційне відкриття і сьогодні ми маємо 118 пацієнтів. Тобто завантаженість серйозна і попит є», – сказала Ірина Вахович.
Вона теж нагадала, що на сьогодні відкритим залишається питання ремонту неонатального центру (першого та третього поверхів). Приблизна кошторисна вартість робіт становить 20 мільйонів гривень. За словами Ірини Вахович, кошти намагатимуться залучати з державного бюджету, адже обласний бюджет не має таких фінансових ресурсів.

«Ми будемо подавати проєкт на державний фонд регіонального розвитку, щоб залучити кошти з державного бюджету, плануватимемо кошти соцеконому», – зазначила Ірина Вахович і нагадала, що медична галузь у 2020 році є ризикованою, адже державне фінансування медицини надаватиметься лише до квітня наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ААА Показати IP 28 Листопада 2019 19:12
Бахіли одягли б...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus