USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Перинатальний центр у Луцьку – унікальний для України проект, - гендиректор ВОДТМО

30 Вересня 2017 09:29
Перинатальний центр у Луцьку – це унікальний проект, яких немає в жодній області України. Адже тут обласна дитяча лікарня і перинатальний центр працюватимуть синхронно і будуть з’єднані переходами. Дитина перебуватиме під наглядом лікарів ще з утроби матері.

Про це розповів генеральний директор ВОДТМО Сергій Ляшенко.

За словами гендиректора ВОДТМО, у перинатальному центрі надаватимуть породіллям спеціальну допомогу 3-го рівня, яку не надають ні в районних лікарнях, ні в Луцькому пологовому будинку.

«У перинатальний центр скеровуватимуть вагітних, у яких буде ризик не доносити дитинку або ж народити малюка з вродженими вадами. Одним словом, висококваліфіковані фахівці надаватимуть професійну допомогу у складних випадках», - каже Сергій Ляшенко.
Нагадаємо, згідно з планом, у перинатальному центрі буде три корпуси: акушерсько-гінекологічне відділення, жіноча консультація з центром планування сім’ї та неонатальний корпус як частина обласної дитячої лікарні.
«Сьогодні ми змушені їхати за недоношеною дитинкою в район і транспортувати її реанімобілем у неонатальний центр ВОДТМО, - розповідає керівник неонатального центру Микола Гнатів. – Виїзна бригада працює цілодобово за будь-якої погоди. А ще не забувайте про якість наших доріг. Тому транспортування маленького пацієнта – це завжди ризик. Перинатальний центр зніме цю проблему, адже кваліфікована допомога надаватиметься новонародженим з перших хвилин».
За словами Миколи Гнатіва, щороку виїзна бригада здійснює близько 400 викликів. А в областях України, де діють перинатальні центри, кількість виїздів у райони зменшилася на 70%.

Медики радіють, що у новому приміщенні діятиме діагностична палата-бокс, де новонародженим будуть проводити УЗД і в режимі онлайн консультуватимуться із фахівцями провідних клінік столиці.
Однак обіцянки представників виконавчої влади краю здати перинатальний центр в експлуатацію – лише слова. Керівництво ВОДТМО каже, що конкретну допомогу вони бачать тільки з боку голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Так, 27 вересня завдяки особистих перемовин голови Волинської облради Ігоря Палиці з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом уряд України 45 мільйонів гривень на добудову перинатального центру в Луцьку.

Ні від народних обранців, які представляють інтереси волинян у Верховній Раді, ні від заможних людей, які могли б стати меценатами цього соціального проекту, пропозицій не надходило. Воно і не дивно, адже перинатальний центр – не розважальний, які ростуть у місті, наче гриби після дощу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus