USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

4 липня: свята, події, факти. День поліції в Україні та День незалежності в США

4 Липня 2021 00:00
У цей день світ відзначає Міжнародний день кооперативів.

В Україні – День судового експерта і День національної поліції, в США – День незалежності, День кантрі-музики, День салату «Цезар», Дні Тома Сойєра, День приготування яєчні на тротуарі, у Тонзі – День короля, в Латвії – День пам’яті геноциду єврейського народу в роки Другої світової війни, в Італії – День Гарібальді, у Норвегії – День народження королеви, в Руанді – День звільнення.

Православні 4 липня вшановують священномученика Юліяна Тарсійського. Він народився у малоазійській провінції Кілікія. Юліян був сином сенатора-язичника, мати його була християнкою.

Він постраждав за віру під час гонінь, які організував імператор Максиміліан в Антіохії. Пізніше знайшли мощі Юліана.

Іменини за православним календарем святкують Анастасія, Антон, Василина, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Олексій, Павло, Терентій, Федір, Юлій, Юрій.

Народилися:

Цього дня також народилися англійський геодезист, на честь якого назвали виміряну ним Джомолунгму,Джордж Еверест, народний герой Італії, полководець, один із вождів Рисорджименто – боротьби за визволення й об'єднання Італії Джузеппе Гарібальді, 30-й президент США Келвін Кулідж, американський кінематографіст, глава кінокомпанії «Metro-GoldwynMayer» Луї Мейєр, український радянський письменник Петро Панч (Панченко), («Син Таращанського полку», «Гомоніла Україна», «Малий партизан»), український фотограф та кінооператор Данило Демуцький («Арсенал», «Земля», «Фата моргана»), американська кіноакторка Глорія Стюарт («Готель «Мільйон доларів», «Титанік», «Людина-невидимка»), італійська кіноакторка Джина Лоллобріджида («Собор Паризької богоматері», «Закон», «Фанфан-тюльпан»), вірменський кіноактор Фрунзе (Мгер) Мкртчян («Кавказька полонянка», «Міміно»), український археолог Борис Мозолевський, український політик, голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, український політик і підприємець Олександра Кужель, український поет Ігор Римарук, радянський і російський тенісист Андрій Черкасов.

Події

1610Станіслав Жолкевський зайняв Москву і добився возведення на престол королевича Владислава.

1630Тарас Трясило під Переяславом розгромив поляків на чолі з Конецпольським.

1776 – ухвалено Декларацію незалежності США.

1631 – у Парижі відкрито перше у світі агентство зайнятості.

1862 – під час прогулянки на човні річкою Темза Льюїс Керрол розповів Алісі Ліддел та її сестрам історію, яка згодом лягла в основу його книжки «Аліса в Дивокраї», вперше опубліковано точно 3 роки потому.

1917 – виступ полуботківців у Києві з метою проголошення незалежності України.

1941
– під час операції AB (AB-Aktion) нацистськими військами було розстріляно 45 львівських професорів.

1946
– Кенігсберг перейменували на Калінінград.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus