USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

4 млн на рекламу себе улюблених: у Дніпрі й області «Слуги народу» піаряться за бюджетні гроші

7 Вересня 2020 19:37
Напередодні місцевих виборів дорожні білборди в Дніпрі та інших містах області наповнили портрети "Слуг народу". Фотографії глави Дніпропетровської облради і кандидата в мери, – Сергія Риженка, – "виросли" всюди, немов гриби після дощу.

За чий же рахунок оплачений такий щедрий політичний банкет, – з'ясовували журналісти ДніпроTV, передає "Наше Місто".

Навесні 2020 року в системі "Прозорро" з'явився тендер на рекламні та маркетингові послуги. Замовником виступив департамент масових комунікацій Дніпропетровської ОДА. Сума тендеру, – понад 4 мільйони гривень. Усього закупили близько 2 тисяч рекламних площин і постерів. Тематика реклами, зазначена в тендері – суто соціальна. Вказані в адресах білбордів і адреси. Журналісти вирушили з'ясовувати, – що ж все-таки рекламують за наші з вами гроші?
Перехрестя просп. Богдана Хмельницького і вул. Кротова. Тут на борді красується портрет кандидата в мери Дніпра Сергія Риженка. На під'їзді до Новомосковська з білборда на проїжджі авто дивиться Святослав Олійник, – перший номер команди Зеленського в Дніпрі й області. Десятки адрес зазначені в тендері на соціальну рекламу, і всюди, – символіка, кольори й обличчя партії "Слуга Народу".
Як повідомляють юристи, згідно з чинним законодавством, – уся політична реклама повинна бути оплачена зі спеціальних фондів, а ніяк не з бюджету обласної ради.

Заміна соціальної реклами на політичну, як з точки зору логіки, так і законодавства – неможлива. По-перше, законодавство містить досить чіткі рамки того, що органи державної влади та місцевого самоврядування не мають права займатися будь-якою політичною рекламою або передвиборчою агітацією. Це прямо заборонено законом.

Використання бюджетних коштів на політичну рекламу, підпадає під 210 статтю КК України, – впевнені юристи. Зокрема, – нецільове використання бюджетних коштів. У разі, якщо команда Зеленського в Дніпрі й області дійсно використовувала бюджетні гроші на політичну рекламу, – винним загрожує суворе покарання, – до шести років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Вересня 2020 21:11
ЗЕ! Ви усіх ***б*ли! Усіх і так швидко... Так ще нікому не вдавалось!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus