USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

40% волинських підприємців не мають дозволів на викиди, – депутат

12 Лютого 2020 16:41
Близько 40% суб’єктів господарювання на Волині не мають відповідних дозволів на шкідливі викиди та водокористування, тому не сплачують до місцевих бюджетів екологічного податку.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради.

Як зазначив депутат Юрій Ройко, на території області діє Фонду охорони навколишнього середовища, формування коштів якого відбувається з екологічних податків і штрафів. Він нагадав, що екологічні податки мають сплачувати підприємства, які здійснюють викиди в середовище або використовують природні ресурси, зокрема воду.

Обранець громади зауважив, що нещодавно депутати відвідували з візитом сусідню Рівненську область. Їх вразили цифри: так, Рівненська область збирає понад 8,8 мільйона гривень екологічного податку, натомість Волинська – лише 3,6 мільйона.

«Це недивно, адже відомо, що близько 40% суб’єктів господарювання на Волині не мають дозволів на викиди та водокористування, тому, відповідно, не сплачують екологічний податок», – сказав Юрій Ройко.

Та додав, що це питання неодноразово піднімалося депутатами на засіданнях комісій та сесій.

«Звертаюся до голови ОДА та підлеглих, зокрема керівників відповідних управлінь та структур, з проханням надати перелік суб’єктів господарювання, які мають сплачувати екологічний податок», – зазначив обранець громади.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus