USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

50 мільйонів на військо: Луцькрада закупить дрони-літаки

31 Жовтня 2023 11:59
Із бюджету Луцької міської територіальної громади спрямують 50 мільйонів гривень на закупівлю безпілотних літальних апаратів Збройним силам.

Відповідне рішення депутати ухвалили 31 жовтня на сесії Луцької міської ради.

Як розповів депутат, очільник добровольчого формування батальйону «Луцьк» Роман Бондарук, було вирішено закупити дрони літакового типу, які виготовлятимуть на АТ «Укроборонпром».

«Один з розробників – представник нашого батальйону. Більш як півтора року працювали над літаком. Нині виріб проходить експертизу і стає на озброєння в ЗСУ. Ці безпілотні літальні апарати передаватимемо формуванням, які їх будуть потребувати. Співпрацюватимемо з Міністерством оборони, аби скеровувати їх туди, де вони справді будуть потрібні», – сказав Роман Бондарук.

Луцький міський голова Ігор Поліщук нагадав, що зараз триває тендерна закупівля майже 40 дронів. Як додав, військові звертаються до міськради з офіційними запитами.

Нові дрони-літаки розподілятимуть згідно з заявками військових формувань у співпраці з Міноборони та Генштабом.

Читати ще: Луцька міська рада є одним із лідерів в Україні із закупівлі дронів для військових

Голова фракції «ЗА Майбутнє» Роман Кравчук інформував, що представники політсили в міськраді вирішили об’єднати свої депутатські фонди та виділити майже 800 тисяч гривень на закупівлю військовим антридрон-рушниць, дронів, дизельних генераторів та інших речей, необхідних нашим захисникам. Роман Кравчук закликав і інші фракції також об’єднувати свої депутатські фонди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus