USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

6-а хвиля мобілізації: уже призвали студентів, вчителів, чиновників, депутатів

24 Червня 2015 19:00
В Україні набирає обертів шоста хвиля мобілізація, яка стартувала 19 червня.

Для посилення наших позицій в зоні АТО і ротації покликаних під час третьої хвилі бійців, Міноборони шукає десантників, артилеристів, розвідників і танкістів. Також вкрай необхідними в оборонному відомстві вважають людей ремонтних спеціальностей, водіїв, інженерів.

З огляду на поставлені завдання призивають як військовозобов'язаних, так і тих, хто не має досвіду проходження військової служби.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, до війська мають призвати 1,5 тисячі волинян, із них із Луцька - понад 250 чоловіків.

До війська уже встигли призвати вчителів, студентів, чиновників і депутатів. Про це повідомляє 112.ua.

ДИРЕКТОРИ ШКІЛ

У місті Жовква Львівської області співробітники військкомату принесли повістки на нараду директорів шкіл, щоб керівники роздали своїм підлеглим. З 59 принесених повісток вдалося вручити тільки 2. Повістки забрав тільки один директор школи, інші зрозумівши, про що йдеться, просто почали покидати зал.

СТУДЕНТИ

Зовсім не жартівливий скандал розгорівся в Харкові. Там випускникам технікуму замість дипломів вручили повістки в армію. Хлопців направили на медкомісію і, не дочекавшись її результатів, вручили повістки на розподіл в частини для проходження строкової служби.

Зі слів самих студентів, з такими проблемами зіткнулися близько 120 осіб. Понад 40 з них написали заяви у військову прокуратуру, однак відповіді з відомства поки не прийшло.

У військкоматі ж упевнені, що не порушують ніяких законів, хоча і визнають: проводити призовну кампанію доводиться новими методами, адже переважна більшість молодих людей ухиляються від служби в армії. "Відстрочка дається лише студентам вузу, а такими вони стають після підписаного ректором наказу. Тому людині нічого не заважає служити в армії", — говорить заступник військкома області Андрій Семенович.

ЧИНОВНИКИ І ДЕПУТАТИ

Втім, не мине ця доля і чиновників і депутатів.

Голові облдержадміністрації Тернопільської області Степану Барні також прийшла повістка з військкомату.

"Нічого дивного тут не бачу, я ж військовозобов'язаний, сержант запасу. Зараз в області відбувається уточнення списків призовників, оновлюються дані. Відповідно до вимог порядку, пройшов медичний огляд у військкоматі. Лікарі визнали мене здоровим і придатним до служби в Збройних Силах України. Приписаний до тернопільського батальйону територіальної оборони. Якщо потрібно буде, поїду в зону АТО. Мобілізація стосується всіх без винятку", - прокоментував Барна.

Повістки вручили також депутатам Харківської міськради. В сесійній залі міської ради заступник обласного військового комісара Володимир Новіков зачитав з трибуни 11 прізвищ депутатів. Всі ці люди колишні члени Партії регіонів, вдалося вручити повістки лише двом представникам у сесійному залі.

ТЕАТРАЛИ

Втім, і в ході попередньої хвилі мобілізації призвали людей, професії яких, м'яко кажучи не припускають ефективне проходження військової служби в зоні бойових дій. Так, в ході п'ятої хвилі мобілізації повістки отримали працівники Львівського і Тернопільського театрів.

Працівникам Львівського оперного театру прийшло близько 35 повісток у ЗСУ, велика їх частина - артистичному складу театру. 21 повістка з вимогою з'явитися у військкомат прийшла працівникам Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Шевченка. Тоді ж повістки отримали артисти Харківської і Тернопільської філармоній.

Виконати обов'язок перед батьківщиною театрали в цілому не проти, але з урахуванням того, що мобілізують молодих акторів, у театрах переживають, що творчий процес зупиниться.

Зі зміною хвиль мобілізації еволюціонував і спосіб вручення повістки. Якщо раніше співробітники військкомату очікували в основному вдома, то, як виявилося, повістка може спіткати потенційного захисника де завгодно. "Законом не встановлено, як, де саме повинна вручатися повістка. Тому співробітники військкоматів можуть вручати повістки будь-яким способом, що не суперечить статті 19 Конституції України", - розповіли в Генштабі.

В Генштабі не втомлюються повторювати – вручення повістки автоматично зовсім не означає подальшу службу в зоні АТО. "Повістка вручається насамперед для уточнення військово-облікових даних, перевірки наявності у громадянина права на відстрочку, можливості його використання в армії у відповідності з його військовою або цивільною спеціальністю".

Шоста хвиля мобілізації триватиме 60 днів. В рамках цієї хвилі передбачений призов близько 25 тис. осіб.

А от чи буде сьома хвиля мобілізації, покаже подальший розвиток ситуації на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
102 Показати IP 24 Червня 2015 19:47
ВСІХ так ВСІХ. Справедливість ПОНАД УСЕ.
103 до 102 Показати IP 24 Червня 2015 20:02
Яка справедливість? Хтось у окоп, а хтось гаманець і рахунки у банках поповнює за те, що ти у окопі!!!
винахід_китайців до 103 Показати IP 24 Червня 2015 20:25
Ну так жити ж по-новому - улі ви хочете
Хлоп до 102 Показати IP 24 Червня 2015 20:29
яке всіх, призивають тільки тих, хто немає як ... ну ви зрозуміли
мда Показати IP 24 Червня 2015 20:54
а чому нікого не хвилює, де солдати 1,2,3,4, і 5 мобілізації.. ДЕ ВОНИ ??? і чому у мирний час 6 хвиля ??
Анонім до мда Показати IP 24 Червня 2015 21:47
А тому що очільники майдану Гідності бажають і далі керувати.
Лучанин Показати IP 24 Червня 2015 23:04
осіпов теж хвалився повісткою і нічого, служити не буде
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 23:57
Вставай,страна огромная,вставай на смертный бой- С фашистской силой темною,с проклятою ордой!!!!!!
Дончанин до Анонім Показати IP 25 Червня 2015 07:19
Да у вас кишка тонка.
Анонім до Дончанин Показати IP 26 Червня 2015 10:50
С фашистской силой темною,с проклятою ордой - це наші можновладці, олігахі можновладці, олігархі
Вася Показати IP 25 Червня 2015 01:19
Шукають десантникiв, танкiстiв, розвiдникiв..., а знайшли студентiв, вчителiв... Пора змiнити шукачiв !
реаліст Показати IP 25 Червня 2015 06:58
Не впевнений, що ппройду"по здоров'ю", але військовоообов'язаний.Міг би обороняти країну, але від кого? ВІЙНИ-нема, ВІЙСЬКОВОВОГО стстану-нема!АТО? Не вчили мене воювати проти терористів.Не відрізню террористки від вагітної жінки (а може там бомба)! Жарти давно скінчились! Хлопці гинуть майже кожен день! Або ВІЙНА і я там, або заберіть звідти НАШИХ і хай вони там повиздихають в своїй новосросії.
аяяй Показати IP 25 Червня 2015 08:00
Заберем их оттуда-они расползутся дальше,как опухоль.Выхода нет и договариваться с нами никто не хочет.
Млять до аяяй Показати IP 25 Червня 2015 10:23
Опухоль потрібно вірізати, а тоді ще й хімією, для профілактики метастаз, а від того що її йодом з усіх сторін обмазати вона не зникне.
Анонім до Млять Показати IP 25 Червня 2015 16:50
Вот именно, ту, что засела в Киеве.
Микола Показати IP 25 Червня 2015 08:12
Служити потрібно, тому що те що відбувається там тоді відбуватиметься тут. Закон бізнесу -виявивши проблему чим раніше ти вирішиш її, тим менше ресурсів доведеться витратити. З часом ціна питання росте.
11 до Микола Показати IP 25 Червня 2015 08:52
от ти йди і служи................невже незнайдеться когось розумного щоб зорганізувати хлопців з ато і повернути на уряд та Верховну раду...і заперти їх самих в ато....разом з Петьою....
22 до 11 Показати IP 25 Червня 2015 09:23
Усім ніколи не вгодиш. Є цивілізовані шляхи вирішення питань, а не силою. Самі робимо вибір, самі за нього і відповідаємо. Бо ми починаємо рухатись в сторону середньовічча.
Анонім до 22 до 11 Показати IP 25 Червня 2015 16:51
Извини, - в сторону каменного века.
мама Показати IP 25 Червня 2015 23:25
Слухайте люди скільки можна це що знищенн нашого народу? Шоста сьома восьма двадцять п'ята -що відбувається? Гинуть люди -нічого не змінилось...скільки ще ? Що робить влада? Бере гроші за кордоном чому нас знищують? Кому вірити? Де шукати правду? Два роки йде війна дюдей партіями віддправляють на вірну смерть ?що це? Що всі всі сліпі?
Дед до мама Показати IP 26 Червня 2015 09:19
Проблема с призывом и падением уровня поддержки военных действий возникла потому, что люди поняли, - война идет прежде всего за статус лидеров с обеих сторон, но никак не за людей. Солдат нужен государству в строю, а калека - проблема семьи. Всех больше тревожит война дебильных, алчных правителей против народа Украины. Майдан поменял лица, но не систему уничтожения.
мама до Дед Показати IP 26 Червня 2015 22:40
Згідна але я особисто невірю. президенту і всім його помічникаі владі взагалі .чому я маю віддавати свою дитину поки вони борються за лідерство. Ціна такій владі -копійка. Як люди ведуться і чому вірять вже два роки йде війна. Як вони могли втянути народ в таку страшну війну? Це означає що як політики вони нуль як дипломати нуль як влада нуль .стало краще??????.нас знищують!!!матері обливаються слізьми а ціна життя 1700грн.невже вони мало заробили грошей чого в них не має хто з них думає як живуть люди взагалі.ачим теперешня влада відрізняється від тоі що була?вони що всі прийшли нові. Зробили рокіровку і все.
Анонім Показати IP 26 Червня 2015 11:17
Обличчя земляків-Героїв на білбордах, що встановлені в усіх куточках області, а за чий кошт?
валя Показати IP 26 Червня 2015 22:47
Дуже багато людей вже не вірять теперішній владі.ми залазимо в борги навіть на наших майбутніх внуків.яке краще? Ця війна знищить майже весь народ.а кому до цьог є діло?за три дні президент обіцяв закінчити все це ?????послухайте скрябіна люди! От вам івся правда!!! Але зараз всі мовчать....а нас просто вбивають.
Андрій батАйдар Показати IP 29 Червня 2015 23:46
земляки чого ви скиглите??? ви і в військо не хочете ідти і на місцях нічого не змінюєте, кого чи що чекаєте?? чекаєте коли прийде хтось і дасть вам все і все за вас зробить? нічого такого не буде. Донбас зараз для України як хвороба, а хворобу треба лічити рішуче і не зволікаючи. Повірне і на Донбасі є багато людей які хочуть жити саме в Україні а не в віртуальній державі, тут багато людей які вірять що соро все таки і на їх землі буде тихо і спати можна буде вночі в хатах та квартирах а не в підвалах. Та люди тут залякані вони реально зараз нікому не потрібні ні Україні яка не може зупинити цей військовий конфлікт ні тим більше Росії якій і зразу Донбас був не потрібен вони тупо зробили полігон військовий для випробування нових видів озброення. Люди добрі не плачтесь в коментаріях вибирайте правильну дорогу і щось робіть щоб ваші нащадки були за вас горді, час іде а всі чекают що хтось прийде і зміне все на краще, робіть все самі і буде краще!!!
Але Показати IP 1 Липня 2015 23:36
як так далі піде, то і гордих нащадків не буде кому зробити!
Я.П. Замість бомб з Показати IP 5 Липня 2015 20:12
сіх
Я.П. Замість бомб з Показати IP 5 Липня 2015 20:17
сіх цукерками"РОшен самими дорогими на ринку України"- вони ними подавляться передадуть Путіну, він ними теж захлиснеться
Я.П. Замість бомб з Показати IP 5 Липня 2015 20:17
сіх цукерками"РОшен самими дорогими на ринку України"- вони ними подавляться передадуть Путіну, він ними теж захлиснеться
Людина Показати IP 7 Липня 2015 17:10
Не чути про партизанів в тилу "зрадників" інтересів Українського народу. Де підпілля, де спротив народних мас? Де загони підривників баз бойовиків? Та про що це йдеться? Туди в тил навіть правди до населення (у наш час!!!) не можемо донести. Хоча б вже листівки порозкидали з літаючих пристроїв чи що? .Кому ця тривала тяганина потрібна? Мобілізовувати всіх, всю країну щоб залатати дірку? Нема рішучості. Нема раптового й неочікуваного нападу, щоб покласти край цій тривалій кровотечі. Знищується народ. Нас вже не те що 50млн., а вже й 35 напевне не набереться. Чиновники рахують і тих, що вже давно за бугром утворили сім"ї і навіть подумки не планують вертатися на Батьківщину. До чого довели країну!? Мало того що забирають синів, так додумалися навіть пенсіонерів грабувати. Кажуть про субсидії. Які субсидії є на придбання хліба й до хліба,, ліків та на інші життєві потреби? От тепер напрошується запитання:"Чи є нагорі розум, воля, безкорисність, справедливість, любов до свого народу та й взагалі-людяність?
чернівецька обл Показати IP 22 Липня 2015 01:37
у нас "лякають" людей тим що публікують прізвища уклоністів на шпальтах змі,фарс тай годі))))) http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=62808

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus