USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

6 березня: події, факти, дні народження

6 Березня 2019 00:00
Чудового і люблячого тата, чоловіка, сина і брата Віталія Махновця, власника розплідника німецьких вівчарок VON SCHLOSS LUBART, вітають найрідніші з днем народження!

Бажаємо насолоджуватися чудовим віком: коли цілі вже оформлені, досвід накопичений, знання отримані, друзі знайдені, а все життя ще попереду. І нехай в наступні 30 років зміниться лише фотографія в паспорті та кількість досягнень, якими можна буде пишатися. Цілеспрямованості, удачі в будь-якій справі, перемог, щасливих і незабутніх моментів, сімейного добробуту, міцного здоров’я і безмежної любові!

День народження 6 березня святкують також головний редактор громадсько-політичної газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма та український актор і режисер, уродженець Волині Володимир Талашко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає міцного здоров’я, професійних злетів, творчого натхнення, добробуту та стабільності. Нехай спокій і радість завжди живуть в душі, удача супроводжує у всіх починаннях, а вдома завжди чекають затишок і турбота близьких! Нехай рідні завжди оточують вас любов’ю та розумінням, а колеги – повагою.
Микола Вельма
Микола Вельма
Володимир Талашко
Володимир Талашко
6 березня у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з глаукомою. Його вперше відзначили 2008 року за ініціативою Всесвітньої асоціації товариств глаукоми – WGA і Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою – WGPA.

Іменини за православним календарем святкують Тимофій, Георгій, Олександр, Данило, Костянтин, Павло, Ольга та Іван.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину«. Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч Волинь стала другою в Україні за темпами зростання заробітної платні.

У 2017 році цього дня «Волинь» мінімально поступилася «Шахтарю»: 0-1. Огляд матчу і фоторепортаж шукайте ТУТ.

Два роки тому масштабне займання трапилося неподалік села Верба, що у Володимир-Волинському районі. Зі слів рятувальників, так вигоряв очерет.

У 2015 році президентом Федерації футболу України обрали 39-річного Андрія Павелка на чотири роки. На цій посаді він замінив Анатолія Конькова.

Фоторепортаж про ще не теплий, не літній, а колючий, з терпким запахом трави, що пробивається крізь заспану землю дощ, знайдете у новині за 6 березня 2014 року.

Народилися:

Цього дня народилися італійський скульптор, живописець, архітектор і поет Мікеланджело Буонаротті, французький сатирик і драматург Савіньєн де Сірано де Бержерак, український актор, режисер і громадський діяч Микола Садовський (Тобілевич), український вчений, агроном Олександр Ізмаїльський, польський кінорежисер Анджей Вайда («Попіл і алмаз», «Людина із заліза»), видатний колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії, майстер магічного реалізму Габріель Гарсія Маркес («Кохання в час холери», «Сто років самотності», «Полковнику ніхто не пише»), радянська льотчиця, перша жінка-космонавт, Герой Радянського Союзу Валентина Терешкова, український фізик, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, міністр освіти і науки України у 2007-2010 роках Іван Вакарчук, американський баскетболіст, центровий, чотириразовий чемпіон НБА Шакіл О’Ніл.

Сталося:

1899німецький хімік Фелікс Гофман отримав патент на аспірин.

В співробітника фірми «Байєр» Фелікса Гофмана, який займався аніліновими барвниками, батько страждав артритом (запалення суглобів), але не міг лікуватися від цієї хвороби існуючими тоді препаратами. Гофман, прагнучи допомогти батькові, наткнувся на дані про ацетилсаліцилову кислоту, яка була синтезована 30 роками раніше. Речовина виявилася більш приємною на смак і, як підкреслював Гофман, більш ефективно допомагала його батькові. Новому препарату дали назву «аспірин», узявши букву «а» від слова «acetyl» (ацетил) і частину «Спірин» від німецького слова «Spirsaure».

1902засновано футбольний клуб «Реал» (Мадрид).

«Реал Мадриид» – один з найвідоміших і найсильніших клубів Іспанії і світу. Його гравці 31 раз перемагали у національному чемпіонаті, 18 – у Кубку Іспанії, 9 – у Кубку європейських чемпіонів. Також це один з найбагатших та найдорожчих клубів світу. В 2011 році журнал Forbes оцінив його вартість у суму обсягом понад 1,5 мільярда доларів США.

2003Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Державний гімн України«.

15 січня 1992 музична редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України. Проте, тільки 6 березня 2003 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України». Законопроектом пропонувалося затвердити як Державний гімн Національний гімн на музику Михайла Вербицького зі словами тільки першого куплета і приспіву пісні Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». У той же час перша строфа гімну, згідно з пропозицією Президента, звучатиме «Ще не вмерла України і слава, і воля». Цей закон підтримали 334 народних депутати, проти висловилися 46 з 433, що зареєструвалися для голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus