USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

6-кілограмовий короп і 40 медалей - досягнення луцького рибалки

14 Липня 2015 14:18
Колишній ректор Луцького інституту розвитку людини університету «Україна», ректор Академії рекреаційних технологій та права, політика, депутата облради Роман Карпюк - заядлий рибалка. Він власник близько 40-ка медалей із риболовних чемпіонатів та змагань, - інформує Таблоїд Волині.

На риболовлю в рідному селі Шклінь, що на Горохівщині, Роман Петрович почав їздити ще з дитинства разом із батьком. «Тримати вудочку в руках мене навчив тато. Коли ще в школу ходив, зловив 6-кілограмового коропа. То був тоді найбільший мій улов. А вже в дорослому віці на Західному Бузі зловив щуку вагою в 6 кг 400 грам», - пригадує Роман Карпюк.

З часом юнацьке хобі переросло в професійний спорт: «Останні 5 років займаюсь риболовним спортом, маю близько сорока різних медалей. Серед них – нагороди з чемпіонатів Львівської області, Чернівецької області, різноманітних республіканських змагань, чемпіонату України з ловлі хижої риби спінінгом із берега та човна та зимової ловля з-під льоду на мармишку. Разом із Депутатом Юрієм Мишком у 2012 році ми привезли ІІ Кубок Львівської області з лову хижої риби спінінгом з човна.

До слова, в Академії рекреаційних технологій та права, яку очолює Роман Карпюк, є дві команди, які виступають на чемпіонатах області та на республіканських змаганнях. «В нас навчається навіть чемпіон України з ловлі хижої риби спінінгом з берега Максим Редчук. Вже 6 років поспіль проводимо чемпіонати області серед педагогічних працівників на базі відпочинку в Турійському районі. Участь приймають майже всі представники навчальних закладів Волинської області. До речі, волиняни горді з того, що чемпіоном світу з риболовлі став наш земляк Віктор Жалнин» - каже ректор.

Дітей та дружину Роман Петрович на риболовлю бере рідко: «З сім’єю рибалити я їжджу тільки тоді, коли їдемо на базу, мені ніхто не допомагає у цьому занятті. Раніше, в селі дочка частенько тримала вудочку в руках. В неї гарно виходило ловити карасиків. Але зараз її риболовля не цікавить. Так вже в нас завелося, що й чищу рибу я. А зазвичай на риболовлю я їжджу з друзями. У нас дуже хороший колектив викладачів, ми часто беремо з собою студентів».

Зі слів словами Романа Карпюка кожен рибалка – людина терпляча і знає, що до риболовлі готуватись потрібно серйозно та заздалегідь, а досвід як-то кажуть – не проп’єш: «Рибаку потрібно вивчати природу, щоб знати де риба може стояти, а де ні, як вона себе поводить в залежності від погоди. І взагалі, якщо людина досвідчена, то коли їде на риболовлю вже знає, що впіймає», - стверджує ректор.

Роман Карпюк переконаний, що рибу можна зловити і без дорогої вудочки: «В мене є дорогі спінінги, з якими я їжджу на змагання. Просто я ловлю хижу рибу, тому й купую професійні снасті. Але для простої рибалки у своє задоволення можна використовувати і звичайний гачок із волосінню», - радить чоловік.

Роман Петрович запевняє, що кожен рибалка до природи відноситься з бережністю та любов’ю. «Коли мій знайомий Віталій Віжавський проводить дитячі фестивалі з риболовлі, то першим ділом учасники прибирають територію. Хочеться, щоб після нас сюди приїжджали люди та й ми мали охоту повернутись. Дуже добре, коли діти виховуються саме так. Ще ми намагаємось боротись із браконьєрством». Ректор сам часто відпускає рибу, маленьку – завжди. Роман Петрович запевняє, що бере рівно стільки, скільки потрібно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знайомий Показати IP 14 Липня 2015 16:16
знатна рибалочка була на Прилбичах, де ваша команда показала найвищий клас!!! Дуже часто згадую гул вашого фрикціону і опущений спінінг донизу, довго не змогли зрозуміти хто тягне трофей))) Респект!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus