USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На посаду головного медика Волині претендує новий кандидат

8 Квітня 2014 14:26
Претендувати на місце начальника управління охорони здоров’я зголосився учасник громадського обговорення кандидатур.

Це трапилося під час громадських слухань щодо обговорення кандидатур на посади начальників структурних підрозділів Волинської облдержадміністрації, що відбулися 8 квітня.

Попередньо планувалося, що єдиним претендентом на посаду начальника обласного управління охорони здоров’я буде депутат облради Сергій Іванюк. Він презентував своє бачення роботи на посаді та відповідав на запитання учасників обговорення. У процесі обговорення кандидатури претендувати на посаду головного медика області зголосився Павло Гордійчук. Так, він повідомив, що спілкувався з лікарями, які працювали з Сергієм Іванюком у Володимирі-Волинському. Ті розповіли, що він відмінний спеціаліст, проте не найкращий організатор. Тож учасник громадських слухань спонтанно вирішив висунути власну кандидатуру.



Чоловік запевнив, що готовий пройти бюрократичну процедуру реєстрації, має усі відповідні документи. Він розповів про свій трудовий шлях. Уродженець села Нуйно, що у Камінь-Каширському районі на Волині, виріс у родині, де було дев’ятеро дітей, закінчив Луцьке медичне училище, після служби у лавах збройних сил закінчив Київський медичний інститут за спеціальністю лікар–епідеміолог-гігієніст. У інституті займався громадською діяльністю, був заступником голови профкому студентів. Приїхавши після цього на Волинь, інтернатуру проходив у обласній санепідемстанції. Втім, був змушений змінити професію, щоб заробляти на житло. Наразі претендент володіє квартирою, будинком та автівкою. Дружина – підприємець, виховує двох доньок, має онучку. У 2009 році пройшов курси з управління охорони здоров’я при Київській медичній академії. Кандидат повідомив, що брав активну участь у подіях на Майдані та вважає себе боржником Небесної Сотні, є позапартійним.

Претендувати на посаду він вирішив, тому що бере на себе відповідальність допомагати родинам Небесної Сотні, пораненим та постраждалим.

Розповідаючи про бачення своєї роботи на посаді начальника управління, він зазначив, що благодійні внески у медичних закладах повинні бути справді добровільними, а не обов’язковими, а сплачувати їх повинні лише заможні люди. Він планує залучати кошти благодійників, підприємців та спонсорів для роботи медичної системи. З його слів, з бідної людини у медицині грошей вимагати не можна. За три місяці він пообіцяв покращити показники роботи головних лікарів медичних закладів Волині. Також Павло Гордійчук висунув пропозицію залучати представників української діаспори Польщі, Канади та Аргентини. З його слів, наприклад, з країн Європи, за допомогою діаспори можна завезти чимало медичного обладнання безплатно. Він висловив обурення з приводу «тендерів, на яких відмивалися та відмиваються гроші» та пообіцяв виправити цю проблему. Також кандидат запропонував організувати фонди для допомоги обездоленим при обласному та районних управліннях охорони здоров’я.

Щодо кадрової політики, він наголосив, що на першому місці мають бути патріотизм та духовність, а також порядність та професіоналізм.

Депутат облради Михайло Бегаль нагадав кандидату, що йдеться не про посаду начальника санепідслужби, а начальника системи охорони здоров’я клінічних закладів. Присутні під час обговорення медики загалом скептично поставилися до кандидатури Павла Гордійчука.

Насамкінець заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк зізнався, що знає кандидата, як бізнесмена та патріота, проте вперше почув про те, що він лікар. Оптимальною кандидатурою на посаду він назвів Сергія Іванюка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
ОГО Показати IP 8 Квітня 2014 14:49
Претендувати на посаду він вирішив, тому що бере на себе відповідальність допомагати родинам Небесної Сотні, пораненим та постраждалим....... СКІЛЬКИ БУДЕ ЖИТИ..... СТІЛЬКИ Й ДОПОМАГАТИМЕ..... тільки вже може досить про сотню.... треба працювати а не теревенити
зверніть увагу Показати IP 8 Квітня 2014 14:53
а ВОЛИНЯНИ просять ЗВЕРНУТИ УВАГУ на наші ліси!!! Колісника вже нема!!! давно нема!!! ВСЕ!!! А красти почали у десятки разів БІЛЬШЕ!!!!!!!! ЗАЛІЗНИЧНИМИ ВАГОНАМИ!!! Хто зараз виконує обов"язки??? Як прізвище цього злодюги???
небайдужий до зверніть увагу Показати IP 8 Квітня 2014 15:30
Шеремета
Луцьк Показати IP 8 Квітня 2014 14:55
Читати гидко і бридко ваші вибори очільника головного в медицині. Бізнесмени вже рвуться невже їм мало цього, що вони мають. Ви краще наведіть лад в цій корумповані медици ні, візьміть за зябра цю ЛКК,яка дає групи.де вже зашкалює корупцівя.90 проц людей здорових мають групи, а слабим ніхто не дає.ТАКСА 1000 ДОЛЯРІВ І МАЄШ ГРУПУ.Друга група, правцює на заводі одержує 1600 пенсії і зарплати 4000-це він хворий. Це вже можна глуздом поїхати дивитися на це все. А за всіх лікарів хабарників то навіть оворити не хочеться, а просто плюніти і все від безсилля змінити щось
Луцьк Показати IP 8 Квітня 2014 15:28
Що значить зголосився? Ніхто не хотів, а якись Гордійчук запропонував себе? Брєд!
Оля Показати IP 8 Квітня 2014 15:40
Спеціаліст крупний гігієніст. Меле , як з дуба впав і головою шарахнувся об стовбур. Він буде дбати про Небесну сотнію Хватить спекулювати життям цих дітей. Про них подбають і без нього вже подбали.Займайся бізнесом бівзнесмен полішук. Чого ви так полішуки рветеся до влади.Одного ледь позбулися,другий намагається сісти в тепле кріселко.Чого ти не сказав,що наведеш лад з хабарництвои і корупцією в медицині та видачею груп фальшивих.
123 Показати IP 8 Квітня 2014 15:40
Так це аферист !
ххх Показати IP 8 Квітня 2014 15:59
А де інші претенденти ? Запропоновані не тягнуть і на головного лікаря,не то що начальника УОЗ.
батя до ххх Показати IP 8 Квітня 2014 17:44
а не має грошей на посаду того і не має інших
Медики Показати IP 8 Квітня 2014 16:08
Клоунаду вдаштували... Був нормальний керівник,відданий,порядний,професіонал!! Так, Ні "нова -стара"шайка займається мінянням!!Єх ви...!!
232 Показати IP 8 Квітня 2014 16:11
А про лікаря Іванюка,хтось чув??Про смерть жінок від його "професіоналізму"??про те,як відмазався у прокуратурі??Який з нього керіник управлінням??Тупо по партійній принадлежності,і все!!
Наталя Показати IP 8 Квітня 2014 16:16
Немає зараз достойних - немає чого звільняти діючих керівників управління охорони здоров*я лише через політичну необхідність! Візьміть під суворий контроль і хай працюють!! А там дивись і знайдеться достойна людина, а міняти шило на мило, бо він "майданівець", це дешевий популізм. Він буде підтримувати родичів "небесної сотні" - не смішіть людей - за них подбала держава своїм законом! Оце так визначив пріоритети роботи облздоровуправління! Карпюку треба серйозно підходити до кадрових питань таких важливих галузей!!
до Показати IP 8 Квітня 2014 18:35
Карпюка-хабарника, який розвалив університет самого треба люструвати а не довіряти йому такі важливі питання
за нових Показати IP 8 Квітня 2014 18:59
Скільки можна жити за принципом "хай вже буде як є, аби не гірше"? Гордійчук порядний і рішучий чоловік. Хай представить свою програму розвитку галузі - тоді можна буде висновки робити, а не судити з уривків його промови, поданої на ВН.
ссс Показати IP 8 Квітня 2014 19:43
Самовисуванцю треба попрацювати над особистісними якостями... Видно сумно йому стало - захотілося крісло головного урвати
Олег Показати IP 8 Квітня 2014 20:28
В наш час сумувати ніколи... Активні нові обличча підтримуємо... Головне щоб лад навів!!!! Чекаємо програми!!! Будемо слідкувати!!!
Наталія Показати IP 8 Квітня 2014 20:37
Думаю жоден кандидат не може обіймати таку посаду! Я не знаю цього Гордійчука, але хабарника і гультіяку і бабника Іванюка добре знаю! Він тупий і не компетентний взагалі в медицині. У минулому році так лікував мене, що якби вчасно не поїхала в онкодиспансер то і загнулась. Він простої пухлини не бачив ні на УЗІ і так.....а скільки це лікування мене винесло! Скільки непотрібних дорогих ліків я прийняла! У Луцьку жахнулись хто мене лікував і навіщо стільки непотрібного було призначено. Дурак він і двулика сволота!
Іра до Наталія Показати IP 8 Квітня 2014 22:22
мда... відать наступає чергове пакращення... пісець, одним словом
Лукаш Показати IP 8 Квітня 2014 22:27
В цивілізованій Європі очільника лікарської галузі обирають самі лікарі. Вони обєднуються в професійні громадські організації. Підтримуючи високе реноме професії, а отже і своє особисте, кожен лікар, обираючи собі очільника, турбується про те, щоб він був кращим з кращих. А професіонали знають один одного, як облуплених. Лапши на вуха рівному собі не навішаєш. Тому і обирають найкращого, того якому вірять та знають, що він їх перед громадою не осоромить, а професійно вирішуватиме проблеми галузі. На мою думку це кращий варіант від того, свідками якого ми стали. А наш варіант може призвести до обрання в очільники "свого в дошку хлопця", у якого доволі туманне уявлення про те, як працює медична галузь. Це, до речі, стосується й інших галузей. Мені здається, що це не зовсім правильний підхід. Невеликою втіхою може бути те, що це хоча б якась подоба громадського контролю. Проте лише подоба. А нам потрібні дорослі пдходи, розраховані на тривалу перспективу.
Ок до Лукаш Показати IP 8 Квітня 2014 23:25
У Європі і США лікар після всього навчання отримує ліцензію на вид діяльності. Він не привязаний до жодної державної структури. Вважаю, що такої структури як управління охорони здоровя взагалі не потрібно.
Н.Л. Показати IP 9 Квітня 2014 15:37
Всі хочуть щось змінити,але самі нічого для цього не роблять,якби хтось все змінив і відразу,та ще й так,щоб всім догодити.Не буває такого.Обговорювачі самі нічого для цього не роблять,а тільки критикують інших-на це всі мастаки.Якщо людина закінчивши медичний інститут не працювала в медицині-то це позор держави,яка в такі умови поставила медиків.Павло Миколайович не один день прожив на Волині і не зі слухів знає,яка корупція в медицині і чому не допускають до влади розумних і перспективних,бо вони наведуть лад,так,як в бізнесі,а тут система не міняється,а міняються тільки "чоловічки",які дійсно мають величезні відкати за тендери,за програми,які ,як-будьто,для людей.А насправді,щоб туди потрапити,треба кругом по-знайомству і за гроші.Людина чесно призналась,що заробила в бізнесі житло і машину,звичайно п.Бегалю це не зрозуміло-вигідніше ж бути бюджетним лікарем при зарплаті2500 і заробити житло на бідних пацієнтах,так же вигідніше-доходи не фіксовані,податок не платиться,все чистий навар,це в бізнесі треба переживати,щоб не пролетіти.В нашій медицині лікарі не переживають і не пролітають-кругом чистий дохід,навіть з аналізів і з покійників,вибачте за відвертість,бо вже накипіло.Позажерались лікарі.Єдине,що залишилось в медицині БЕЗПЛАТНЕ-це робота медсестер і санітарок і тих ще лякають скороченнями,бо на 1 медсестру в зміні припадає 35-40 хворих,а на 1 лікаря 3-5.,от і треба,щоб було пів медсестри.Пройдіться кругом любої медичної установи області,що-півроку нові машини на клас вищі і дорожчі і це при зарплаті3000грн?А де відпочивають лікарі,де живуть, чому нема задекларовано доходів?.Якби платили податки з "хабарів"то не треба було шукати спонсорів на ремонти і апаратуру,яку понакупляли по завищених цінах,як кому вигідно,а тепер деруть гроші за обстеження.Просто СИСТЕМІ,яка на Волині не помінялась, не вигідно брати НЕ СВОГО,який не буде боятись висловити свою правильну думку,не таку,яка підходить,не буде красти і ділитись відкатами з програм.
Анонім Показати IP 9 Квітня 2014 15:44
Правильно,Порошенко теж не кондитер,а яку систему тримає.На такій посаді має бути медик-менеджер,який хоч чогось сам в житті добився,а не жирує за рахунок хворих.
Прод Показати IP 9 Квітня 2014 17:57
Правильно! Ви ще не знаєте Гордійчука! Він людина слова! Якщо хто і наведе порядок так це він!! Коли в лікарів будуть нормальні умови для праці, тоді і буде результат! Гордійчук професіонал і вміє досягати результат! Зцим погодяться всі хто знає його в ділі!
трк Показати IP 9 Квітня 2014 22:44
Знаю Гордійчука особисто і його родину. Не можна йому в начальники!!!
для трк Показати IP 10 Квітня 2014 14:06
Якщо Ви знаєте Гордійчука і його родину то погодитесь що він ідеально підходить на керівну посаду! Звичайно якщо це не суперечить Вашим особистим інтересам!
Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 10:53
Нічого в цій мафії не зміниться.І Гордійчуку не дозволять працювати,не вигідний він системі,яка пглинула в корупціїї,хабарях,поборах і відкатах.Вже Ващинюка хочуть пристроїти в обласну лікарню-від меншої кормушки до ще більчої,і далі будуть розкрадати бюджет тільки поміняються місцями і посадами,а ПРІЗВИЩА залишаться ті самі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus