USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

6 листопада: події, факти, дні народження

6 Листопада 2015 00:00
6 листопада день народження святкують волинський журналіст Андрій Гнатюк, письменниця та громадська діячка Лариса Федорів (на фото) та генеральний директор ТОВ «Онікс Союз» Геннадій Частяков.

Також сьогодні святкує свій 30-річний ювілей лікар-стоматолог Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання, а за сумісництвом талановитий вокаліст відомого львівського рок-гурту "FireJam", ковельчанин Сергій Левчук. Друзі з Луцька щиро вітають його з Днем Народження та бажають йому міцного здоров'я, творчого натхнення, кар'єрного зросту на роботі, вдячної публіки на концертах, сімейного благополуччя, реалізації усіх планів та здійснення найзаповітніших мрій.
Сергій Левчук
Сергій Левчук


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить добра, натхнення, успіхів та наснаги у роботі. Миру і злагоди, побільше добрих новин і вдалих ідей.

Також, Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає свого партнера "Jam Cafe" з першою річницею. Зичимо Вам подальшого зростання, підкорення нових бізнесових вершин та процвітання, а усім Вашим співробітникам - здоров'я, сил та завзяття у роботі. Наш колектив незмінно буде надійним і дружнім партнером Вашої фірмі. Вітаємо!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року в цей день редакція розповідала, що церковна громада села Стрільче Горохівського деканату перейшла з Московського в Київський Патріархат.

Два роки тому у цей день повідомлялося, що найромантичніший тунель кохання в Україні може зникнути. У клеваньському «Тунелі кохання», який визнаний у ЗМІ найромантичнішим місцем в Україні, почали спилювати дерева.

У 2012 році до Луцька приїздив відомий італійський винороб. Тоді Аугусто Боффа влаштував винну дегустацію для волинян.

А три роки тому лучани розповіли про свої почуття усьому місту. Закохані пари Луцька зізнавалися у коханні через великий екран біля центрального універмагу.

Також цього дня вчені розповіли, що шоколад лікує кашель. Також ці ласощі неймовірно корисні для серця і піднімають настрій.

Народилися:

6 листопада на світ з'явилися український письменник, поет, культурно-громадський діяч, голова «Руської трійці» Маркіян Шашкевич, український історик Дмитро Яворницький, бельгійський майстер духових інструментів, винахідник саксофону Адольф Сакс, італійський кримінолог Чезаре Ломброзо, діяч ОУН Дмитро Куп'як, канадський вчитель фізкультури, винахідник гри в баскетбол Джеймс Нейсміт, український літературознавець Дмитро Наливайко, громадський діяч, історик, краєзнавець Дмитро Чернихівський, американська актриса Саллі Філд, український актор, каскадер Володимир Жариков, український кінорежисер Родіон Єфименко, український письменник Володимир Маняк, український фотохудожник Олександр Соленцов, український біатлоніст, учасник Олімпійських ігор Роман Прима.

Сталося:

1917 — під час засідання ЦК РСДРП(б) прийнято рішення про початок збройного повстання в Петрограді.

1932 — на виборах у Німеччині більшість голосів отримала партія нацистів.

1951 — почав працювати Київський професійний телецентр на Хрещатику, 26. Початок історії Українського телебачення.

1960 — у Києві запрацювала перша черга метрополітену — 5-кілометрова ділянка Святошино-Броварської лінії з'єднала станції «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна», «Дніпро».

1962 — Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яка засуджувала расистську політику апартеїду у Південно-Африканській Республіці і закликала всіх членів ООН припинити будь-які економічні та військові стосунки з ПАР. 1973 року ООН прийняла ще одну резолюцію, якою оголосила апартеїд «злочином проти людства», а 1974 року виключила ПАР із членів ООН. Апартеїд був ліквідований лише 1993 року.

1984 — на президентських виборах у США переконливу перемогу вдруге отримав республіканецьРональд Рейган.

1986 — у залізничній катастрофі на станції Користівка загинуло 44 особи, ще 100 були поранені.

1987 — у Києві відкрито 28-у станцію метрополітену — «Ленінська» (тепер «Театральна»).

1999 — в Австралії 54,5% виборців висловилось проти проголошення країни республікою, знову визнавши формальним главою держави британського монарха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus