USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Шоколад лікує кашель, - дослідження

6 Листопада 2011 15:28
Шоколад неймовірно корисний для серця і піднімає настрій. А нещодавно вчені довели, що ці солодкі ласощі можуть позбавити від кашлю.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного в Канаді, - інформує УНН .

Фахівцям з Канади вдалося встановити, що в шоколаді міститься речовина теобромін, яка має протикашльову дію. До того ж ці властивості у десерта виражені навіть більше, ніж у протикашльових лікарських препаратів.

Такі висновки були зроблені вченими в результаті дослідження, проведеного за участю добровольців.

Частина групи приймала проти кашлю класичні препарати, у тому числі кодеїн, інші лікувалися солодкими ліками. Шоколад виявився ефективнішим за кодеїн. При цьому він не викликає побічних ефектів, як медичний препарат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
adams Показати IP 6 Листопада 2011 21:31
Одна біда, - немає у нас справжнього шоколаду....
Архип Соломонович Показати IP 7 Листопада 2011 03:53
Реально, шоколад дуже корисний у разі застуди! Пару днів була жахлива нежить... Ліків не вживав, але з"ідав по 20 гр. шоколаду і вже почуваюсь непогано. А головне - кашлю не з"явилось навіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus