USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

6 лютого: дні народження, події, факти

6 Лютого 2016 00:00
День народження 6 лютого відзначають головний менеджер у соціальній сфері Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Оксана Демчук (на фото), заслужений журналіст України, колишній редактор газети «Урядовий кур’єр», уродженець Волині Михайло Сорока та координатор проектів Луцького Джазового Клубу Олена Котис (Хаджиоглова).


Також сьогодні святкує день народження Олег Разиграєв – доцент кафедри всесвітньої історії, кандидат історичних наук, доктор гуманістичних наук в галузі історії (PhDinHistory).
Редакція вітає іменинника та бажає міцного здоров’я, вдачі, щастя, здійснення всіх мрій та задумів, творчої наснаги! Нехай життя буде казкою у якій Ви завжди будете бажаним гостем.

Окрім того, сьогодні ПП «Стиль Пласт» святкує 9 років від дня заснування.

Іменини за православним календарем святкують Оксана, Герасим, Тимофій, Павло та Іван.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, у кого день народження і день ангела, та зичить добра, здоров’я та успіхів у роботі. Мирного неба і довголіття.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року відбувся міжнародний чемпіонат зі швидкісного збирання головоломки «WinterWestUkraine 2015». У змаганнях взяли участь 37 швидкуберів із різних міст України, в тому числі окупованого Луганська, та сусідньої Республіки Білорусь. Проходив чемпіонат протягом двох днів у Ковелі на базі промислово-економічного коледжу.

Відразу 10 визначних місць Волині потрапили до списку найкращих пам’яток України, обраних народом два роки тому. Тоді в Україні стартував проект «Найкращі пам’ятки України – обрані Народом». Він створений з метою привернути увагу та інтерес до історичних пам'яток архітектури, природного надбання України.

6 лютого весь світ відзначає Міжнародний День бармена. Про це видання писало у 2013 році. Кажуть, що професія барменів не менш важка, ніж водіїв автобусів, вчителів і пожежників. Часом їм доводиться проводити на ногах майже всю добу, крім цього вони - чудові психологи і нерідко вгадують улюблений напій клієнта з одного погляду. Відео, на якому бармен демонструє свою майстерність, дивіться ТУТ.

Народилися:

6 лютого народилися видатний італійський письменник і поет епохи Відродження Джованні Бокаччо, королева Англії й Шотландії, перший монарх юридично об'єднаної Великої Британії Анна Стюарт, український авіаконструктор, творець першого гідролітака Дмитро Григорович, американський дієтолог, піонер руху за здоровий спосіб життя, відомий книжкою «Чудо голодування» Пол Брегг, американський політичний і державний діяч, 40-й президент США Рональд Рейган, коханка Адольфа Гітлера, потім його дружина Єва Браун, новозеландський фармацевт Колін Мердок (у 1956 році винайшов і запатентував одноразовий пластиковий шприц), український зоолог Микола Шарлемань, чилійський піаніст Клаудіо Аррау, французький кінорежисер Франсуа Трюффо, колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка, культовий ямайський музикант, виконавець реггі Боб Марлі.

Сталося:

1900 – російський вчений Олександр Попов вперше у світі передав по радіо сигнал лиха в морі (радіограми командиру криголаму «Єрмак»).

1918 – у Росії виданий декрет про перехід з лютого на новий стиль (григоріанський календар). Відбулося це 24 січня за старим стилем, а 7 лютого відтак того року не існувало взагалі – одразу після 31 січня настало 14 лютого.

1919 – Раднарком України надіслав ноту протесту країнами Антанти у зв'язку з інтервенцією на півдні України.

1922 – ВЦВК РРФСР скасував ВЧК і створив Державне політичне управління (ГПУ) при НКВД РРФСР, в завдання якого входила боротьба зі шпигунством, контрреволюцією і бандитизмом.

1925 – почала виходити перша українська піонерська газета «На зміну» (згодом – «Зірка»).

1931 – на екрани США вийшов фільм Чарлі Чапліна «Вогні великого міста».

1958 – створена Спілка кінематографістів України.

1958 – у Мюнхені розбився літак з англійською футбольною командою «Манчестер юнайтед» на борту.

1985 – організовано Головкосмос СРСР.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Буркіна-Фасо.

1998 – президент США Білл Клінтон підписав указ про перейменування міжнародного аеропорту імені Вашингтона в аеропорт імені Рональда Рейгана.

2004 – стався потужний вибух у вагоні поїзда між станціями «Автозаводська» і «Павелецька» московського метро. Загинуло 39 людей, поранено 120. В організації вибуху звинуватили чеченських сепаратистів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus