USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

27 серпня: події, факти, дні народження

27 Серпня 2016 00:00
День народження 27 серпня відзначають волинський художник, голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук, журналісти Мирослав Ватащук (на головному фото) та Ірина Іванова.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає мирного неба, невичерпного натхнення та успіхів у всіх починаннях. Нехай кожен день буде сповненим лише гарними новинами, цікавими подіями та позитивними емоції.
Володимир Марчук
Володимир Марчук


Окрім того, день народження сьогодні святкує лучанин Роман Бідзюра. Рідні та друзі вітають його, бажають здоров'я, щастя, достатку і здійснення мрій. Нехай все вдається!

Роман Бідзюра
Роман Бідзюра


Іменини за православним календарем святкують Василь, Олександр, Володимир, Микола, Матвій, Єва та Євдокія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ІА Волинські Новини писало, скільки років Луцьку. Близько 1200-1300 років - вік обласного центру Волині.

У 2014 році в цей день видання повідомляло, що в Луцьку митці показали оберіг проти «ватників». Сучасний мистецький оберіг проти «колорадів», картини, які створюють ефект нових реальностей та багато інших цікавих творінь демонстрували митці Луцька.

У 2013 році найбільша святиня Волині відзначила свій ювілей. Рік тому виповнилося 20 років від дня відкриття Музею волинської ікони.

У 2012 році редакція розповідала про найнезвичніші прапори світу. Десятку таких стягів підготувало українське видання.

Народилися:

Цього дня народилися німецький філософ, один із творців німецької класичної філософії та філософії романтизму Георг Гегель, американський письменник Теодор Драйзер («Фінансист», «Титан», «Стоїк», «Американська трагедія»), український письменник, учений, громадський діяч Іван Франко, німецький хімік, лауреат Нобелівської премії Карл Бош (німецький хімік, який розробив технологію одержання аміаку), англійський автомобіліст, авіатор, засновник фірми «Роллс-Ройс» Чарльз Роллс, радянська акторка театру й кіно Фаїна Раневська (Фельдман), український письменник, журналіст Юрій Яновський, 36-й президент США Ліндон Джонсон, кабовердійська співачка Сезарія Евора, український актор театру і кіно Богдан Ступка, польський письменник Казимир Вежинський, українська джазова співачка Джамала (Сусанна Джамаладінова).

Сталося:

1783 — Перший політ шарльєра — аеростата з оболонками, наповненими воднем.

Перша куля не мали ні пасажирів, ні вантажу. 1 грудня 1783 року друга газова повітряна куля Жака Шарля вперше підняла в повітря самого винахідника та його соратника Нікола-Луї Робера. Це відбулося через десять днів після першого польоту монгольфьєра (повітряної кулі з гарячим повітрям).

Наступним проектом Жака Шарля та братів Робер було спорудження шарльєра Кароліна (фр. La Caroline), що мав видовжену форму й нагадував дирижабль. При його конструкції Жак Шарль врахував пропозиції іншого конструктора Жана Батіста Меньє. 19 вересня 1784 року брати Робер та Коллен-Юллен пролетіли на Кароліні 6 годин 40 хвили, подолавши відстань 186 км від Парижа до Беврі, неподалік від містечка Бетюн. Це був перший політ на відстань понад 100 км.

Шарльєри з часом набули популярності. Їх використовували зокрема і з військовою метою (напр. під час Громадянської війни в Америці, а також в ході Наполеонівських воєн). На шарльєрі піднімався в повітря відомий повітроплавець Жан П'єр Бланшар.

1859 — свердловина, пробурена Едвіном Дрейком у штаті Пенсильванія, дала першу нафту. Це була перша нафтова свердловина, технологія буріння якої знайшла широке розповсюдження. Цей день вважають початком «нафтової ери».

1955 — Вийшло перше видання Книги рекордів Гіннеса.

Започатковано броварнею Гіннес після суперечки між керівним директором броварні Х'ю Бівером та його друзями-мисливцями про найшвидші види європейської дичини. Ця справа була дослідженаРоссомта Норісом Маквіртером, братами-близнюками, які були відомими Британськими атлетами та журналістами, і володіли у той час агентством з дослідження фактів у Лондоні.

Коли книга, що тоді називалась «Книга надзвичайного Гіннеса», стала несподіваним хітом, було надруковано багато наступних видань, зрештою прийшли до правила друкувати нову ревізію щороку у жовтні якраз до різдвяного розпродажу. Маквіртери продовжували видавати її та споріднені їй книги багато років. Росс був вбитий Ірландською республіканською армією у 1975 році. Норіс мав енциклопедичну пам'ять — у телевізійному серіалі «Б'ючи рекорди», базованому на книзі, він приймав питання від дітей щодо різноманітних світових рекордів та зазвичай міг дати вірну відповідь.

Останні видання фокусуються на рекордах встановлених людьми. Змагання бувають доволі різноманітними — від очевидних, таких як підняття ваги до більш розважальних, таких як найдальше метання яйця чи кількість хот-догів, що може бути з'їдено за 10 хвилин. Хоч змагання зі швидкісної їжі більше не допускаються, напевне через острах судових процесів.

Крім рекордів у змаганнях, вона містить такі факти як висота найвищої людини (Роберта Першинга Вадлоу), найважча пухлина, найотруйніша рослина, найдовший язик собаки, найкоротша ріка (ріка Рое), найдовша театральна драма (Направляюче світло), та найуспішніший продавець у світі (Джо Джірард, який продав 13 001 автомобіль у салоні Шевроле в Детройті, штат Мічіган від 1963 до 78 року).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 27 Серпня 2016 12:44
А хто такий Бідзюра - Політичний дїяч ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus