USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

6 жовтня: події, факти, дні народження

6 Жовтня 2019 00:00
День народження 6 жовтня святкує екскореспондент «Волинської правди» та видання «Обозреватель», а нині – менеджер із комунікацій Олени Шуляк Анастасія Клімчук.

Близькі та друзі вітають іменинницю та зичать барвистого життя, теплих зустрічей, радісних посмішок, яскравих подій, гармонії та щастя. Нехай здійсняться найзаповітніші мрії, життя буде схожим на казку, а впевненість та бадьорість ніколи не покидають.

Колектив працівників терапевтичного відділення № 3 обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження молодшу медичну сестру Світлану Мельничук. Колеги вітають її та бажають життєвої енергії, родинного затишку, реалізації планів, вірних друзів, геніальних ідей та незабутніх емоцій.

Сьогодні день народження у головного бібліотекаря відділу культури та мистецтва юнацької бібліотеки Любові Фрадинської та у волинської журналістки Оксани Федорук.
Любов Фрадинська
Любов Фрадинська
Оксана Федорук
Оксана Федорук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить здоров'я, миру, тепла, творчої наснаги, добра та поваги, добробуту та процвітання, позитиву та удачі в усьому.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні у світі відзначають День охорони місць проживання. Це свято було затверджене у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Також 6 жовтня – Всесвітній день стомованих хворих. Він відзначається щорічно з жовтня 1993 року за ініціативою членів Міжнародної асоціації стомованих пацієнтів під егідою ООН.

Іменини сьогодні у Антона, Йосипа та Івана.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку вдруге зацвів бузок. На прибирання вулиць обласного центру Волині скерували 2,1 млн гривень.

У 2017 році цього дня через буревій дві школи Луцька лишилися без світла. Енергетики зазначили, що найбільше від буревію постраждав обласний центр та дев’ять районів Волині.

Три роки тому у Луцьку п’яний водій врізався в колону автомобілів, які чекали зеленого сигналу світлофору. Зі слів очевидців пригоди, винуватець ДТП їхав зі швидкістю не менше 60 кілометрів за годину і навіть не збирався гальмувати, адже був п’яним.

У 2015 році іноземцям та особам без громадянства дозволили служити в армії України, посиливши при цьому відповідальність за найманство. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту № 2389 проголосували 229 народних депутатів.

Про юнацький міжнародний турнір з баскетболу «Золота осінь» редакція писала 6 жовтня 2014 року. Переможцем стала перша команда Київського спортивного ліцею (КСЛ) 98.

Народилися:

Цього дня народилися український художник театру Іван Бурячок, член Проводу Організації Українських Націоналістів (бандерівців) і крайовий провідник ОУН на Західноукраїнських землях, член УГВР Роман Кравчук, український громадський і політичний діяч, дипломат, міністр внутрішніх справ і голова Ради міністрів Української держави за гетьмана Скоропадського Федір Лизогуб, український драматург Іван Кочерга, ірландський фізик-ядерник, творець першого прискорювача для заряджених частинок Ернест Уолтон, норвезький мандрівник, етнограф, письменник, громадський діяч Тур Хейєрдал, український історик-краєзнавець Михайло Альтер, литовський актор театру й кіно Юозас Будрайтіс, російський актор театру й кіно Віктор Павлов, радянський хокеїст, форвард Борис Михайлов, російський медіа-магнат, єврейський громадський діяч Володимир Гусинський, український фехтувальник Вадим Гутцайт.

Сталося:

1701 – Києво-Могилянській колеґії надано статус академії.

1829 – Перший пробний пробіг від Манчестера до Ліверпуля здійснив паровоз «Ракета», збудований англійським винахідником Дж. Стефенсоном.

1917 – Відбувся І Всеукраїнський з’їзд товариств "Просвіта«.

1918 – Відкрився Київський державний український університет.

1927 – У Нью-Йорку відбулася прем’єра першого звукового фільму.

1948 – В Ашгабаді стався один із найпотужніших землетрусів у світі, що спричинив великі людські жертви. Тепер у Туркменістані цього дня відзначається День поминання.

1975 – «Динамо» Київ став володарем Суперкубка Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus