USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

7 травня: події, факти, дні народження

7 Травня 2018 00:00
7 травня день народження відзначають екс-депутат Волинської обласної ради, голова інформаційно-видавничого центру єпархії, клірик кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Віталій Собко та колишній аналітик консолідованої інформації Офісу розвитку кварталів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Юрій Котилко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає здоров’я, довголіття, добра і щастя. А ще - успіхів, натхнення, невичерпної енергії та наснаги у всіх ваших добрих справах.
Віталій Собко
Віталій Собко
Сьогодні – День радіо – свято працівників усіх галузей зв’язку, радіоаматорів і радіожурналістів. У цей день 1895 російський фізик Олександр Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач.

Іменини за православним календарем святкують Валентин, Олексій, Леонтій, Сава, Фома, Станіслав та Єлизавета.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня у Луцьку з 9 поверху випала дівчина.

У 2016 році цього дня редакція розповідала, в якому стані знаходяться міжнародні пункти пропуску, що на території Волині.

2015 року цього дня видання показало, якою була Волинь 100 років тому. Підбірку раритетних фотографій жителів Волині у 1915 році дивіться ТУТ.

Також редакція розповідала про льотчика, який захищав Волинь та вручав диплом Гагаріну. Свого часу він прийняв перший удар від німецьких військ на Волині, захищав небо нашої області і країни. А пізніше льотчик Федір Архипенко вручав диплом першому в історії людства космонавту Юрію Гагаріну.

Як Луцьк Луцьк зреагував на Lutsk Food Fest в замку минулого року дивіться ТУТ.

Яскраве і патріотичне відео від волинських фанів видання показало у 2014 році.

У 2011 році чехи відзняли фільм «Бандерівці». Над стрічкою працювала група чеських фахівців – істориків і публіцистів.

А цього дня 2010-го Волинські Новини повідомляли, що Луцьк здобув нагороду - Європейський диплом Ради Європи.

Народилися:

7 травня народилися шотландський філософ та історик Девід Юм, український письменник, драматург, театральний актор Марко Кропивницький, індійський письменник, філософ, лауреат Нобелівської премії з літератури Рабіндранат Тагор, радянський поет, перекладач «Слова про похід Ігорів» Микола Заболоцький.

Сталося:

1785француз Жан П'єр Франсуа Бланшар разом з американцем Джоном Джеффрісом уперше в світі перетнули Ла-Манш на повітряній кулі.

1915німецька субмарина «U-20» торпедувала англійський пасажирський лайнер «Лузітанія». Загинули 1198 пасажирів. «Лузітанія» була побудована компанією Джоном Браун і Ко. в місті Клайдбенк у Шотландії. Вона була спущена на воду 7 червня 1906 року. Вона і її споріднене судно «Мавританія» були побудовані, щоб конкурувати з німецькими океанськими лайнерами того часу. В 1907-му вона і «Мавританія» були найшвидшими лайнерами того часу. 7 травня 1915 року «Лузітанію» торпедувала німецька субмарина U-20. Корабель потонув після того, як сильний внутрішній вибух знищив правий бік її корми.

1985«сухий закон» в СРСР. Вийшла постанова ЦК КПРС про заходи щодо подолання пияцтва й алкоголізму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
таксист Показати IP 7 Травня 2018 01:23
день радіо це добре завжди новини говорило хай скаже шо смердить в центрі луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus