USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

70-річний американець за життя з’їв 34 тисячі біг-маків, встановивши світовий рекорд

1 Березня 2024 23:35
Американець Дон Горскі встановив новий світовий рекорд, з’ївши впродовж життя 34 128 біг-маків. Щодня 70-річний чоловік з’їдав від двох до дев’яти бургерів. У книзі рекордів підрахували, що лише протягом 2023 року чоловік з’їв 728 біг-маків.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Guardian.

Перший свій рекорд Горскі встановив у 1999-му, коли отримав титул світового рекордсмена за найбільшу кількість біг-маків, з’їдених за все життя. Станом на 2011 рік на рахунку чоловіка було 25 тисяч з’їдених бургерів.

«Мені 70 і багато людей думали, що я вже давно мав померти через свою пристрасть до фаст-фуду», – пожартував чоловік в інтерв’ю, яке опублікували в Книзі рекордів Гіннеса.
Відомо, що тюремний офіцер Дон Горскі з швидкої їжі полюбляє лише бургери, а от картоплю-фрі не їсть зовсім.

Раніше він міг з’їдати по дев’ять біг-маків щодня, але останнім часом ця кількість скоротилася до двох.

Читати ще: Скільки років життя втратило людство через ожиріння

За словами Горскі, любов до бургерів виникла після того, як 17 травня 1972 року він з’їв свій перший біг-мак.

«У той момент я сказав собі: «Я, мабуть, буду їсти їх до кінця свого життя». Я кинув коробки на заднє сидіння автомобіля й «відкрив рахунок», – сказав чоловік.

Зазначається, що рекорд зафіксували за підрахунками чеків і коробок з-під бургерів, які зберігав Горскі.

За словами рекордсмена, його портрет висить у найближчому до його дому ресторані «МакДональдз». На паркувальному майданчику цього закладу він освідчився своїй майбутній дружині Мері.

Дон Горскі каже, що Мері підтримувала його у прагненні встановити світовий рекорд. Та, попри це, шлях до рекорду був не простим.

Певний період любові до швидкої їжі перешкоджала мати Горскі. Та зрештою в родині знайшли компроміс – чоловік пообіцяв щодня їсти ще щось, окрім біг-маків.

Однак у 1981 році мати чоловіка скасувала парі зі словами: «Якщо вони тебе ще не вбили, то давай».

Наразі Горскі підтримує себе у фізичній формі, відмовляючись від сніданку, картоплі фрі та інших гарнірів до біг-маків. Також він щодня пішки долає до 10 кілометрів.

У МакДональдз чоловік заходить двічі на тиждень – спершу з’їдає один, а потім замовляє партію біг-маків, які забирає додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus