USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

70 сімей залишаться без тепла, якщо самі собі його не проведуть

20 Серпня 2015 17:17
70-квартирна багатоповерхівка на вулиці Шевченка, 37 може залишитись без тепла на початок навчального сезону. Адже ПАТ «Електротермометрія» відмовилось опалювати будинок, а на встановлення автономного опалення у половини із жителів немає коштів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 20 серпня.

Як розповів місцевий житель пан Ігор, будинок підключили до заводської мережі не відразу. Спочатку, коли побудували дім (1973 року), тепло йому давала автономна котельня, проте згодом будинок підключили до мережі «Електротермометрії».
Спочатку було все гаразд, проте перші конфлікти розпочались 15 років тому - завод відмовляється надавати якісні послуги в тому обсягу, який був потрібен. З часом ситуація лише погіршувалась, «Електротермометрія» дозволяла собі на тиждень пізніше включати і на тиждень раніше відключати опалення. А минулої зими днями відключали тепло та викачували воду з труб. Як наслідок, місцеві мешканці просили ДКП «Луцьктепло» компенсувати кошти, сплачені за ці дні.

Аж поки директор ПАТ «Електротермометрія» Юрій Малихін в квітні не заявив про те, що будинок повністю відключать від теплопостачання, адже це не вигідно підприємству. Жителі будинку дізнались про це лише у серпні, за декілька місяців перед початком опалювального сезону.
Люди звернулись до комісії з проханням посприяти у виділенні коштів на запуск старої котельні, яка знаходиться поруч. Проте депутати зауважили, що на це потрібно не менше 5 мільйонів. У той час як з бюджету ледь «викроїли» 3 мільйони для «Луцьктепла», без яких у місті просто не розпочали б опалювальний сезон, адже ситуація там – катастрофічна.

Виходом із ситуації називають встановлення автономного опалення у кожній квартирі. Проте, лише половина мешканців 70-квартирного будинку погоджується на це. У інших – немає 10-15 тисяч гривень для того, аби в такий короткий період придбати необхідне обладнання. Натомість, місцевий житель пан Олег зауважує, що підключати весь будинок набагато дешевше, ніж половину, а тому готові допомогти фінансово декільком інвалідам, які не мають на це коштів.
Бо ДКП «Луцьктепло» вже наполегливо рекомендує купити у них оптом 70 котлів. Але таке «наполегливе рекомендування» чоловік називає рекетом і шантажем.

Його сусід наполягав на тому, аби цю проблему озвучили під час сесії міськради, проте депутат Валерій Бондарук переконує, 5 мільйонів у казні міста для нової блочної котельні для їх будинків просто немає, а тому це не дасть результату.
І додав, що квартири – приватизовані, а тому мешканці дарма сподіваються на те, що їх проблему вирішать з міського бюджету.

Разом з тим, заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що у випадку, якщо мешканці будинку погодяться на встановлення автономного опалення, міськрада візьме на себе вирішення питання проектної документації та лічильників. Оскільки це єдиний реальний вихід із ситуації, якщо люди хочуть отримати тепло на початок опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
коля Показати IP 20 Серпня 2015 21:30
бондарук переконує, гиги, кинувши зах-банк на уйму бабла, пройдисвіта слухають)
Степан Показати IP 24 Серпня 2015 21:20
У 2008 році мало розпочатись будівництво блочної котельні для опалення будинку. Були і гроші,і готова куплена димова труба і проект котельні. Але саме ці пани на фото (мешканці Шевченка37а) , першими почали протестувати, зібрали підписи і надіслали колективний лист меру міста - НЕ ДОЗВОЛЯТИ розпочати роботу бо котельня займе частину дитячого майданчика. І все затихло. Висновок: люди, дякуйте щодня панам з фото

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus