USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

70% українців готові на компроміси заради миру на Донбасі. Опитування

17 Липня 2017 21:37
Українці все менше розглядають мовне питання та федеративний устрій як ті фактори, що дійсно впливають на ситуацію на Сході країни.

Про це на презентації соціологічного дослідження "Громадська думка стосовно непідконтрольного Донбасу: що змінилось?" заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляє УНІАН.

З її слів, дослідження показало, що абсолютна більшість населення України (70%), як і рік тому, вважає, що для досягнення миру на Донбасі можна йти на компроміси, однак тільки 18% згодні йти на будь-які поступки задля встановлення миру, а понад половини опитаних вважають, що не усякі компроміси прийнятні.

Встановлення миру на Донбасі силовим шляхом бачать 18% опитаних. Готовність до компромісів знижується зі збільшенням віддаленості від військових дій. Так, готовність йти на будь-які компроміси задля миру демонструє кожен четвертий респондент на Сході, а на Заході України лише кожен десятий. На думку респондентів, найбільш дієвими серед запропонованих рішень задля встановлення миру на Донбасі є міжнародний тиск на Росію, з тим аби вона відмовилась від втручання у конфлікт на Донбасі (38%), та успішна відбудова нормального життя на підконтрольній території Донбасу (28%).

Якщо порівняти з минулим роком, то зменшилась кількість осіб, які вважають, що для встановлення миру потрібно припинити фінансування цих територій (з 20% до 11%), визнати російську мову другою державною (з 11% до 5%) та впровадити федеративний устрій в Україні (з 7,5% до 5%). Бекешкіна підкреслила, що українці все менше розглядають мовне питання та федеративний устрій як ті фактори, що дійсно впливають на ситуацію на Сході країни і в державі в цілому і є ключовими для встановлення миру.

Дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
а як Показати IP 17 Липня 2017 21:51
Зрада і т.д.
123 до а як Показати IP 18 Липня 2017 09:16
Да ніяка це не зрада. Просто глибоко праституйований соціолог провів замовне дослідження, результати якого получив завчасно, разом з гонораром, от і все. Замовне дослідження із взятими з потолка результатами. А насправді більше 70% не погодяться ніколи на будь-які компроміси з колаборантами із лугандоніїї, а тим більше із путлером-недомірком.
данило Показати IP 17 Липня 2017 22:16
Росія країна дегенератів і ніколи вона не піде на поступки своїх імперських інтересів.
Ти правий до данило Показати IP 18 Липня 2017 09:20
Ти правий, і заміть, що певнга кількість дегенератів і їм сочусвующі затерлась і на цьому ресурсі, мінусують, аж гай шумить. А зараз повилазять, почнуть переконувати про "как все плохо, мы же адин народ, нада мириться, и свергать хунту в Киеве"... Дегенерати одним словом, і це ще мяко сказано!
Віталій Іванович Показати IP 17 Липня 2017 22:22
Нагни шию, так завтра нами будуть поганяти. Що за нація, все прощають, а нами тільки поганяють. Краще відгородитись забором і хай вічно процвітає ДНР ЛНР в рузькому мірє. А чому вони особливі? Може це ми особливі, що так терпляче терпимо донецько-руське бидло.
Я Показати IP 17 Липня 2017 23:54
Почекайте,які компроміси і з ким?Якщо свиня залізла в город то треба йти на компроміси з нею?Як варіант поставити огорожу щоб свині не лізли,не обов'язково бити її,так і тут,але чомусь маємо те що маємо
світло Показати IP 18 Липня 2017 00:55
за що загинули 12 000 громадян України і ПРОДОВЖУЮТЬ гинути - за мир з дияволом: брехуном і людиновбивцею - московським окупантом, щоб ПРОДОВЖИТИ війну язиком антихриста (1Ін. 4:3) з Мовою-Духом Божим (1Ін. 4:2).
Микола Показати IP 18 Липня 2017 09:40
Нас, українців, мають за бидло, рускоязичні, інші національності відпочивають у наших санаторіях, а наших хлопів вбивають, а людей обкрадають і останнє вижимають, от і вся правда.
правда в тому до Микола Показати IP 18 Липня 2017 10:10
Правда в тому, що починаючи з 2000-х років йшла цілеспрямована політика висвітлення нас українців у непривабливому світлі. Велика кількість серіалів расєйських, вся їхня квн щина, юмористи, у дуже, дуже багатьох випадках відверто намагались показати україців у найгіршому світлі, І У ВІДВЕРТО НЕПРАВДИВОМУ РАКУРСІ. Але дякувати Богу, українці схаменулись і заставили себе поважати як східних,так і західних сусідів. СВІТ ЗНАЄ УКРАЇНЦІВ ЯК ВОЛЕЛЮБНУ НАЦІЮ, ЯКА ЗІ ЗБРОЄЮ В РУКАХ ДАЛА ПО РИЛУ "РЮСЬКОМУ МІРУ". РОБОТИ ЩЕ БАГАТО, І ВІЙНА ТРИВАЄ, АЛЕ ПРАВДА НА НАШОМУ БОЦІ, І ПЕРЕМОГА БУДЕ НА НАШОМУ!!!
скептик Показати IP 18 Липня 2017 10:03
пропоную компроміс: 1. параша виводить свої війська з лугандонії. 2. відновлюються границі України. 3. злочинців-лугандонів садять в тюрму пожиттєво і залучають до робіт по відновленню зруйнованої економіки. прорабами ставлять апаблок. 4. державною мовою є українська. руській язік може бути мовою регіональних меншин за умови проведення референдуму.
аХ ТИ БЫНДЕРА до скептик Показати IP 18 Липня 2017 10:13
А как же "дайдем да Киева", а как же "растреляем всех биндер от Яроша до Порошенка", а как же "Украины нет" ??? Правильно брате, обіс*ався путлер, обіс*ався по повні йпрограмі, і що символічно, його обламали Україці і Україна!
слава Україні !!!!!! до аХ ТИ БЫНДЕРА Показати IP 18 Липня 2017 14:38
смерть ворогам !!!!!!!!!
юзько пилсудськый до скептик Показати IP 19 Липня 2017 06:22
В цілому погоджуюсь, але......... "АПАБЛОК" не виконробами, а на розмінування міних полів, причому без засобів до розмінування. Промислові підприємсва будуваи на териорії центральної та західної України.
скептик до юзько пилсудськый Показати IP 19 Липня 2017 12:09
ну так відновлення економіки розпочнеться з розмінування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus