USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

750-ті роковини смерті короля Данила: волиняни у Польщі

22 Вересня 2014 22:00
За участю волинян у Холмі (Польща) 21 вересня 2014 відбулися заходи до 750-х роковин смерті засновника міста, короля Данила Галицького. Після святкової літургії, що відбулась у місцевому православному храмі, волиняни взяли участь у церемонії надання скверу поблизу Данилової гірки (вулиця Любельська, 3) «імені князя Данила Романовича».



У заходах взяли участь волиняни - народний депутат України Євген Мельник та заступник голови Волинської обласної радиОлександр Пирожик. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

У своєму вітальному слові Олександр Пирожик подякував польським громадянам за підтримку українців під час Революції гідності та в боротьбі з російським агресором. На його прохання учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні та українських вояків, які загинули в боротьбі з московськими окупантами на сході України. Опісля Олександр Пирожик спільно з представниками польської влади перерізали символічну стрічку при вході до скверу імені короля Данила.



«Король Данило Галицький був непересічною історичною постаттю, знаною та пошанованою в тодішній Європі. Недаремно він – єдиний з українських князів, хто був коронований. Він консолідував європейські народи. Саме він зумів об’єднати українців та поляків проти монголо-татарської орди і тут, під стінами Холма, зупинив її просування в Центральну та Західну Європу. Сьогодні так само українці та поляки мають об’єднатися проти нащадків тієї азійської орди – путінської Росії. Приємно, що наші сусіди-поляки це усвідомлюють. Бо в нашій непростій спільній історії набагато більше того, що нас поєднує, аніж будь-чого іншого. Й історична постать короля Данила, який сьогодні повертається в суспільну пам’ять поляків – яскраве тому підтвердження», – прокоментував подію народний депутат України депутат Євген Мельник.



По завершенні офіційної частини в місцевому Центрі кінокультури відбувся концерт дружби у виконанні співаків та музикантів з України та Польщі. Присутнім продемонстрували перший короткометражний науково-пізнавальний фільм польських кіномитців про правдиву історію створення і становлення Холма, з яким холмщаки ознайомлять місцевих школярів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ая Показати IP 22 Вересня 2014 23:50
Чи Ви розумієте ось таке писання: ...."волиняни взяли участь у церемонії надання скверу поблизу Данилової гірки (вулиця Любельська, 3) «імені князя Данила Романовича». ..."перерізали символічну стрічку при вході до скверу імені короля Данила".... Тоді яке-чиє, імя отримав цей СКВЕР? Князя чи Його Величности Короля Данила? А так приватно маю прохання, придивіться обличчям польських вельмож, скількі люті в них назбиралося....
Я до Ая Показати IP 23 Вересня 2014 07:41
Люті назбиралось у Вшому серці і радянського гівна у Вашій голові, шановний....
Я до Дончанин Показати IP 23 Вересня 2014 08:22
Ось так "проколюються" ФСБушники на українсько - польському "фронті"
ВВП Показати IP 23 Вересня 2014 17:45
бував у Польщі, і рахую що ненавидять нас декілька істориків штибу жиріновського, а так цілком поляки адекватні люди і на слово бандеровець скоріше реагують посмішкою, аніж страхом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus