USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

8 червня: події, факти, дні народження

8 Червня 2018 00:00
8 червня день народження відзначають власний кореспондент телеканалу ICTV Катерина Вознюк, лучанки Ірина Смалюх та Надія Хвищун.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам щоденних успіхів, оптимізму, міцного здоров'я, добробуту, вірних друзів та лише гарних новин. А ще - щедрих дарунків долі та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай чудовими історіями та щасливими спогадами буде наповнене ваше життя.
Катерина Вознюк
Катерина Вознюк
Ірина Смалюх
Ірина Смалюх
Надія Хвищун
Надія Хвищун
8 червня 1945 року народився покійний мер Луцька Антон Кривицький. Його серце перестало битися 20 січня 2017 на 72-му році життя.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини сьогодні святкують ті, кого назвали Георгій, Макар, Іван та Олена.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали, як на Волині 7-річну дитину вкусила змія.

У 2016 році редакція писала про те, що лучани просять відремонтувати вулицю, яка ніколи не бачила асфальту. Цього року на ремонт вулиці Степової виділили майже мільйон.

Також у 2016 цього дня відпочивальників на Згоранському озері радували восьмеро маленьких лебедят.

Волонтери-волейболісти власноруч підготували занедбаний майданчик у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки міста Луцька до відкриття сезону паркового волейболу у 2015 році.

У 2014 році ІА Волинські Новини писало, що офіційний титул «Міні-Міс Україна-Планета » і запрошення представляти Україну у міжнародному конкурсі краси і таланту «Little Miss & Mister Planet 2014» отримала лучанка Анюта Климовець.

У 2013 році цього ж дня ми повідомляли про волинянку, яка працює далекобійником. Незвичну, як для жінки, професію обрала для себе мешканка Шацька. Жінка їздить з Польщі на Москву, Білорусь, Голландію.

8 червня 2011 року стало відомо про бебі-бум у Рівненському зоопарку. Здорове потомство з'явилося майже в усіх звірячих родинах. Сюрпризом для працівників зоосаду стало народження малят скунса з незвичним кольором шерсті.

А у 2010 році в Ковелі росіяни побили українок. Цього дня відбувся міжнародний турнір з боксу серед жінок, приурочений 700-річчю з дня заснування міста та 65-ій річниці Великої Перемоги. У змаганнях взяли участь національні збірні команди Росії, Польщі, Молдови, України.

Народилися:

Цього дня народилися італійський та французький астроном Джованні Кассіні, німецький композитор і піаніст Роберт Шуман, український політик і громадський діяч, публіцист, соціолог, видавець, лісівник Микита Шаповал, визначний американський письменник-фантаст, редактор Джон Кемпбелл, радянський льотчик-винищувач, тричі Герой Радянського Союзу Іван Кожедуб, дружина 41-го президента США і мати 43-го Барбара Буш, радянський комсомольський діяч часів війни Олег Кошовий, українська поетеса, дисидентка Ірина Сеник, американська співачка, акторка, дочка Френка Сінатри Ненсі Сінатра, український політик і дипломат, голова СБУ у 2006-2010 роках, голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко, українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу Ольга Жовнір.

Сталося:

1783Розпочалося виверження вулкану Лакі, Ісландія, найбільше відоме історії вулканічне виверження, що привело до тисяч жертв.

1869Американець Айвз Макгаффні запатентував пилосос.

Перші пилососи були виготовлені в США в 1869 році.

Основними вузлами сучасного пилососа є електродвигун, вентилятор і очисник повітря, вмонтовані в корпус. Комплектуються гофрованим шлангом з різними насадками. Сучасні фільтри здатні видаляти не лише бруд, але і мілкодисперсні алергени.

Пилососи бувають підлогові, ручні, ранцеві, автомобільні, щітки-пилососи та інші. Найбільш поширені підлогові пилососи. За способом утилізації пилу пилососи діляться на моделі з мішком (пилозбірник), з контейнером («циклон») і моделі з водяним фільтром.

На початку XXI століття з'явився принципово новий клас пилососів — пилососи-роботи, що виконують прибирання без втручання людини, такі як «Roomba», «Robomaxx», «Trilobite» тощо

Основні характеристики пилососа — це потужність всмоктування (зазвичай вважається достатньою величина в 300 Вт) і споживана потужність.

1958Футбольна збірна СРСР провела свій перший матч на чемпіонаті світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus