USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

8 січня: дні народження, події, факти

8 Січня 2017 00:00
День народження 8 січня святкує начальник регіонального відділення фонду державного майна України по Волинській області Тетяна Маслечко (на головному фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає їх зі святом і бажає доброго здоров’я, натхнення та удачі. Гарних новин на щодень і мирного неба.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

8 січня православні святкують Собор Пресвятої Богородиці, у народі це свято називають другим днем Різдва.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня 20-річний юнак помер на дискотеці у нічному клубі «БІНГО» міста Ківерці. Трагедія трапилась в Різдвяний вечір.

2015 року у Луцьку відбувся фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!». 8 січня вихованці місцевих навчальних закладів вітали лучан піснями, віршами та театралізованими постановками.

Також в цей день видання розповідало про знамениту українську різдвяну пісню «Щедрик». Добірку відео дивіться ТУТ.

У 2013 році редакція повідомляла про українську версію MerryChristmas. Тоді десятки лучан завітали у Різдвяний вечір в луцьке кафе «Панорама» на тематичну вечірку.

Читайте також, яким було давнє волинське Різдво. У 2014 році редакція пропонувала пригадати давні традиції.

У 2012 році у Луцьку відкрили меморіальну дошку страченим воякам УПА.

У 2009 році волинський видавничий дім потрапив у список лідерів дитячого книговидавництва в Україні. Волинський видавничий дім «Твердиня» увійшов до переліку тих українських видавництв, що активно видають і пропагують дитячу книгу.

Народилися:

8 січня народилися український мовознавець і педагог Степан Смаль-Стоцький, український письменник Степан Васильченко, український радянський актор театру і кіно Степан Шкурат, український радянський театральний режисер, актор театру і кіно Гнат Юра, радянський державний і партійний діяч, соратник Сталіна Георгій Маленков, визначний американський співак і актор, найуспішніший виконавець популярної музики XX століття Елвіс Преслі, англійський фізик і популяризатор науки Стівен Хокінг, британський рок-співак Девід Боуї, український поет-«шістдесятник», журналіст, діяч українського руху дисидентів Василь Симоненко, українська фігуристка Олена Грушина (виступала у танцях на льоду в парі з Русланом Гончаровим).

Сталося:

1297 – князівство Монако отримало незалежність.

1709 – з ініціативи Петра I був виданий перший цивільний календар.

1790 – Джордж Вашингтон звернувся до Конгресу з першим президентським посланням. Це був перший щорічний звіт президента США.

1838 — Альфред Вейл продемонстрував телеграфну систему, яка використовувала коди з точок і тире (попередниця азбуки Морзе).

1861 – вийшов перший номер російського журналу «Вокруг света».

1959 – Шарль де Голль став першим президентом П'ятої республіки у Франції.

1961 — французи на референдумі проголосували за надання Алжиру незалежності.

1968 – кінорежисер Роман Поланскі одружився з актрисою Шерон Тейт. У серпні наступного року вагітну актрису разом із друзями по-звірячому вбила банда Джорджа Менсона.

1977 — у московському метро стався теракт. Загинуло 7 людей, 37 – отримали поранення.

1992 – президент РФ Борис Єльцин в Ульяновську заявив: «Чорноморський флот був, є і буде російським».

2004 — пройшла церемонія «хрещення» морського суперлайнера «Queen Mary 2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus