USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Фестиваль вертепів у Луцьку

8 Січня 2015 18:26
Уже вшістнадцяте у Луцьку відбувся фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!». 8 січня вихованці місцевих навчальних закладів вітали лучан піснями, віршами та театралізованими постановками.

На сцені Палацу культури міста Луцька відбувалося справжнє дійство: ангели і чорти, кози, вівці, царі, - це далеко не повний перелік персонажів, котрі завітали потішити лучан своєю творчістю. Із вуст колядників звучали як відомі давні колядки і щедрівки,так і твори в сучасних обробках, - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Дійство проходило у форматі конкурсу, тож журі оцінювало майстерність та костюми учасників. Голова журі Данило Поштарук привітав присутніх зі святом Різдва Христового і додав, що проведення фестивалю вертепів стало вже доброю традицією в обласному центрі Волині. «Це вже шістнадцятий рік місто проводить такі заходи. І дітки, які брали участь у першому вертепі вже сьогодні можуть своїх діток приводити на фестиваль.

Це той феномен української духовної культури, який залишається на все життя в пам’яті, як тільки дитина до нього доторкнеться», - зауважив він. Члени журі нагородили переможців дійства.

Так, у номінації «Краща вертепна атрибутика» переміг колектив «Різдвяні ангелята» загальноосвітньої школи № 17. Диплом «За краще виконання колядок у сучасному аранжуванні» дістався колективу «Благовісники» загальноосвітньої школи № 12. Почесне третє місце розділили між собою колектив «Покров» недільної школи Свято-Покровського храму та колектив «Щедрик» ЗОШ № 13.

Друге місце посіли колектив «Покров» недільної школи Свято-Покровського храму та Центр дитячої та молодіжної творчості «Диво».

А переможцем конкурсу вертепів став драматичний гурток «Маска» загальноосвітньої школи-ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сміх Показати IP 9 Січня 2015 19:16
Сміх та й годі, хіба це фестиваль. Скликати з підконтрольованих музичних шкіл учнів і влаштувати між ними вертеп. Оце то фестиваль "З Різдвом Христовим!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus