USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

80 науковців розкладуть Луцьк по полицях. ФОТО

16 Вересня 2010 13:41
Близько 80 учасників з України, Росії та Білорусі зібралися 16 вересня в історичному корпусі Волинського національного університету, аби протягом двох днів досліджувати 925-річну історію Луцька.
Конференцію організували з нагоди ювілею міста, який святкували цьогоріч. Місцеві та запрошені науковці досліджуватимуть історію Луцька і його внесок у розвиток української держави.
Серед запрошених – професори та дослідники університетів Польщі, Росії, України, а також луцькі краєзнавці, наприклад, Вальдемар Пясецький.
Прийшли відвідати захід представники закладів культури міста та чиновники, зокрема керівник Художнього музею Зоя Навроцька, Волинського краєзнавчого музею – Анатолій Силюк, директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан, міський голова Богдан Шиба, радник голови облради Володимир Банада.
Учасники науково-дослідницької конференції працюватимуть у п’яти секціях. А саме досліджуватимуть археологію міста, давню історію, розвиток Луцька у XIX-XX століттях, мистецьку та художню спадщину, родоводи Луцька та в’язницю.
Спеціально для конференції в холі корпусу факультету відкрили виставку у фотографіях та документах, присвячену Луцьку. Окремі експозиції зібрані з марок та конвертів із символікою міста.
Декілька стендів присвячені історії роду відомого російського архітектора Маріана Перетятковича, який народився на Волині. Науковцю в його рідному селі Усичі Луцького району в рамках конференції 17 вересня відкриють пам’ятник.
Під час відкриття конференції представники науки та чиновницького складу зазначали, що місто займає велику роль в історії України та навіть Європи. Проте, за словами заступника начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Василя Ворона, фінансова підтримка з боку держави дослідження історії Луцька замала. Останній раз субвенції на дослідження міста надходили у 2006 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus