USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

8% в’язнів вважають себе засудженими безпідставно

9 Грудня 2008 13:20
Дві третини в’язнів у Ковельській виховній колонії оцінюють свій рівень знань із права як посередній. Про це свідчать результати опитування засуджених, проведеного фахівцями Асоціації захисту прав молоді Волині, – повідомляє 9 грудня репортер «Волинських Новин».
Результати опитування було оприлюднено під час презентації проекту «Покращення доступу до правових знань осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі» у Луцькому прес-клубі реформ. Фактично, 8% опитаних не визнають себе винними у скоєнні злочину.
За словами керівника проекту Петра Верзуна, Асоціація вже кілька років працює із цією категорією громадян. Тому можна стверджувати, що хоча засуджені непогано знають кримінальне законодавство, однак практично не мають знань із цивільного, трудового чи сімейного законодавства. Саме тому постає проблема облаштування у суспільстві після виходу на свободу. Тож за підсумками проекту Асоціація захисту прав молоді Волині видасть довідник із правами та обов’язками ув’язнених.
Заступник начальника управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Волинській області Андрій Скіць зізнався, що зараз падає рівень освіченості засуджених. Він навів як приклад ту ж Ковельську колонію – нині тут відбувають покарання вісім засуджених, які не вміють ані читати, ані писати.
Більше того, стверджує пан Скіць, освітній рівень 75% в’язнів не відповідає їхньому віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus