USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

9 і 7 років ув'язнення: у Португалії засудили інспекторів міграційної служби за вбивство українця в аеропорту

11 Травня 2021 10:25
У Португалії 10 травня трьох інспекторів міграційної служби засудили до тюремного ув’язнення за вбивство українця Ігоря Гоменюка. Обвинувачених визнали винними у посяганні на фізичну недоторканність.

Про це повідомляє телеканал TVI, пише РБК-Україна.

Суд Лісабона встановив, що інспектори били українця, що був в наручниках, ногами і кийками, зламавши йому ребра і викликавши задуху.

Інспектори Дуарте Лаха і Луїс Сілва були засуджені до дев’яти років тюремного ув’язнення. Інспектор Бруно Соуза – до семи років ув’язнення.

Разом з тим суддя Руї Коельо, який розглядав справу про смерть українця, заявив, що обвинувачені не планували вчинити умисне вбивство.

Нагадаємо, Ігоря Гоменюка затримали 10 березня 2020 року за спробу в’їзду у Португалію без візи. У кімнаті без камер чоловіка побили троє працівників міграційної служби. 12 березня в ізоляторі чоловік помер. Спершу повідомили, що причиною став серцевий напад. Однак після розтину виявилося, що усе тіло Ігоря було вкрите побоями. В Ігоря лишилася дружина і двоє дітей.

2 лютого відбулося перше судове засідання у справі про вбивство українця. Троє обвинувачених заперечили свою причетність до злочину.

Португалія зголосилася виплатити відшкодування сім’ї українця, якого вбили в аеропорту Лісабона.

На початку грудня 2020 року глава Служби у справах іноземців та кордонів Португалії Кріштіна Гатоеш подала у відставку.

Пізніше в Португалії і взагалі розформували Службу в справах іноземців та кордонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ян Показати IP 11 Травня 2021 11:46
А якби попросили їх суворо не карати , то напевно засудили би умовно !
Lisa Показати IP 11 Травня 2021 11:54
Жах. Аж сльози на очах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus