USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вбивство українця держслужбовцями в аеропорту Лісабона: в країні ліквідували відомство

15 Квітня 2021 12:36
У Португалії розформували Службу в справах іноземців та кордонів. Причиною стало катування українця Ігоря Гоменюка, від яких він помер.

Про це повідомляє 24 канал.

Постанова міністерства вже ліквідувала SEF (Службу в справах іноземців та кордонів). Рішення набирає чинності цього тижня.

Розформували державне відомство

Замість цього органу повноваження передадуть новоутвореній Службі у справі іноземців і їхнього притулку. Відомство стане центральним органом, яке ієрархічно структуризують.

Повноваження колишнього SEF щодо контролю і охорони кордонів перейдуть до Національної республіканської гвардії, поліції громадської безпеки та судової поліції.

Реструктуризацію SEF уряд запровадив після смерті українця Ігоря Гоменюка в березні 2020 року. Цей випадок став резонансним у країні. Тамтешнього міністра МВС навіть хотіли відправити у відставку.

На початку грудня 2020 року глава Служби у справах іноземців та кордонів Португалії Кріштіна Гатоеш подала у відставку. Втім у відомстві тоді не пов’язали її відставку з трагедією. Водночас один з депутатів від опозиційної партії PSD Рікардо Лейте зазначив, що це сталося саме через катування українця.

Що відомо про смерть українця у Португалії

Ігоря Гоменюка затримали за спробу в’їзду у Португалію без візи. У кімнаті без камер чоловіка побили троє працівників міграційної служби. В ізоляторі Ігор Гоменюк помер. Спершу повідомили, що причиною став серцевий напад. Однак після розтину виявилося, що усе тіло Ігоря було вкрите побоями. В Ігоря лишилася дружина і двоє дітей.

2 лютого відбулося перше судове засідання у справі про вбивство українця Ігоря Гоменюка. Троє обвинувачених заперечили свою причетність до злочину.

Португалія зголосилася виплатити відшкодування сім’ї українця, якого вбили в аеропорту Лісабона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus