USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

9 травня: дні народження, події, факти

9 Травня 2015 00:00
День народження сьогодні відзначає митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

Окрім того, сьогодні свій день народження святкує експерт-вибухотехнік Віктор Ходирєв (на фото). Вітають його кохана дівчина Ліза і щасливі, що його друзі - Саша і Марічка.

Бажають драйву, позитиву і залишатися таким же щирим і крутим, яким він є!

Також кохану дружину Ольгу Мохір вітає з днем народження чоловік Петро.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом і бажає здоров’я, злагоди і добробуту.

9 травня – День Перемоги. Бажаємо усім мирного неба і довголіття.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Про відзначення великої Перемоги у світі Волинські Новини писали минулого року.

У 2010 році лучани хизувалися вишитими рушниками. Тоді в обласному центрі Волині відбувся перший Всеукраїнський фестиваль вишитого рушника «Вишиті обереги єднання».

Народилися:

Цього дня народилися іспанський філософ-ідеаліст, письменник Хосе Ортега-і-Гассет («Повстання мас», «Дегуманізація мистецтва»), український учений-аграрій, економіст і господарник, письменник і публіцист Федір Моргун, український кінооператор Юрій Іллєнко («Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «Легенда про княгиню Ольгу», «Молитва за гетьмана Мазепу»), український кінорежисер Микола Малецький («Сніданок з видом на Ельборус», «Мелодрама із замахом на вбивсто», «Стрибок»), український політик і військовий, генерал-майор, народний депутат ІІ-ІІІ скликань Іван Білас, український поет, прозаїк, літературознавець, перекладач, есеїст, учасник літугрупування «Бу-Ба-Бу» Віктор Неборак.

Сталося:

1755 – у день святкування річниці коронації російської імператриці Єлизавети Петрівни відбулася церемонія урочистого відкриття Московського університету (в «Аптекарському будинку»).

1821 – на острові Святої Єлени поховали французького імператора Наполеона Бонапарта.

1913 – на екрани Франції вийшов фільм «Фантомас» – перша з екранізацій пригод лиховісного злочинця.

1955 – Федеративну Республіку Німеччини прийняли до НАТО.

1960 – у США надійшли в продаж перші у світі протизаплідні пігулки.

1965 – лише цього року 9 травня в СРСР уперше стало державним святом, Днем перемоги.

1967 – боксер-професіонал Мохаммед Алі втратив титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBA після висунутого проти нього обвинувачення у відмові служити в американській армії.

1993 – у храмі Святої Трійці в Єрусалимі обвінчалися Алла Пугачова і Філіп Кіркоров.

1998 – у Бірмінгемі на пісенному конкурсі «Євробачення-98» із піснею «Діва» перемогла представниця Ізраїлю Дана Інтернешнл — трансвеститка, яка раніше була чоловіком.

2003 – на головному конвеєрі Запорізького автомобільного заводу зібрані перші екземпляри нових моделей автомобілів «Опель» – Corsa, Astra і Vectra.

2004 – теракт на стадіоні «Динамо» в Грозному: внаслідок вибуху загинуло понад 30 осіб, у тому числі проросійський президент Чечні Ахмад Кадиров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus