USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«90-й рік відпочиває», - очільник Луцького міськвідділу про злочинність

25 Серпня 2016 17:22
Реформа міліції, зміни до КПК, куца матеріальна база – низка проблем, на які нарікають в Луцькому міськвідділі. Констатуючи ріст злочинності в обласному центрі, правоохоронці мимоволі порівнюють нинішню криміногенну ситуацію з «лихими 90-ми».

Так, за 6 місяців 2016 року в журналі єдиного обліку було зареєстровано 23767 заяв і повідомлень про випадки з ознаками кримінальних правопорушень. Порівняно з аналогічним періодом 2015-го, їх кількість зросла на 9 тисяч.

Причини, каже очільник Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олег Кічук, можуть бути різними. Але те, що реформа міліції в поліцію не сприяє розкриттю злочинів та їх попередженню – говорять беззаперечні факти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 25 серпня.

Так, рік тому штатна чисельність міськвідділу складала 335 чоловік, нині тут працює 169 атестованих працівників поліції. До атестації на місто було 50 дільничих, тепер – 21. А були періоди, коли не було ні одного.

«У святкові дні 19-24 серпня 70% особового складу мусив охороняти дотримання громадського порядку в місті. Луцьк нами не покривається, патрульно-постова служба відсутня, патрульна поліція нам не підпорядковується, тепер вони нас інформують, що приміром, там-то скоєний грабіж, і я направляю слідчу групу. Зараз на рівні Києва нам обіцяють передати патрульну поліцію в підпорядкування і повернути ДСБЕЗ. Працівники карного розшуку не будуть займатися валютниками – у них по два десятки кримінальних злочинів. Відділу боротьби з обігом наркотиків у нас немає. Так само немає набору на сержантську службу. Я готовий взяти будь-якого сержанта, аби він наркотиками не торгував. Ви смієтеся, а у нас же був випадок, коли сержант збував наркотики. Крім того, середнє навантаження на слідчого – 200 справ. В міському управлінні 50 слідчих по штату , але реально зараз на роботу 12 ходять: в відпустки, лікарняні. Багато з тих, хто пропрацював 3-5 років, пишуть рапорти на звільнення, бо не хочуть працювати на нашу зарплату», - розповідає Олег Кічук.

Автопарк міськвідділ теж потребує змін: лише 2 нові машини на чергову частину, решта – старі. Одного разу довелося півдня витратити на те, щоб знайти чим перевезти затриманого в Києві злочинця, бо треба було знайти автівку, яка б доїхала до Києва і повернулася, не розвалившись в дорозі. Був випадок, що 3 тижні не могли отримати бензин. Дільничим не вистачає комп’ютерів і потрібні принтери. І це – тільки матеріальні потреби. Чинний КПК, зі слів Олега Кічука, - теж бажає кращого.

«Законодавча база на 70% захищає права підозрюваної особи. Днями нам надійшла постанова з Шацька про домашній арешт чоловіка, який в нас проходить по крадіжках офісів. По Шацьку ж там - тяжкі тілесні, грабіж, незаконне заволодіння, незаконне позбавлення волі і суддя призначив йому домашній арешт. Два тижні тому домашній арешт присудили раніше судимому чоловікові без місця проживання (правда, є співмешканка). Сьогодні злочинець знає: якщо його затримають, то у 95% після 3 годин відпустять. Я починав роботу в органах з 90-го року. Зараз іде тенденція до підвищення рівня злочинності - 90-й рік відпочиває. Лише за цю добу в місті 2 грабежі, один з них - з ознаками розбою», - пояснює він.

Була ситуація й у Луцькому районі, каже далі Олег Кічук, отримали наводку про ймовірне зберігання крадених речей. Підозрюваного упіймали. Знайшли речі, які проходять по кількох епізодах, а підозрюваний мовчить. Оголосити про підозру процесуальний керівник не дав: замало доказів, бо треба результати експертизи, яка триває від місяця до трьох. Тим часом підозрюваний і досі гуляє.

«Люди впізнали свої викрадені речі. А мене питають, скільки мені дали грошей за те, що злодій досі на свободі», - обурюється очільник міськвідділу.

До слова, працівники міськвідділу, зі слів Олега Кічука півроку не могли проводити оперативних заходів, оскільки була відсутня нормативна база.

«Коли переводили міліцію в поліцію, забули прописати про правонаступність допусків до таємності. Був час, що в нас всі допуски забрали, а поки всім видали – пройшло кілька місяців», - розповідає він.

Що ж до штату, який сьогодні укомплектований наполовину, то до 31 серпня триває набір на слідчих і дільничих. Потім вони мають скласти тести, і їх треба буде ще навчити, тож нових повноцінних працівників тут чекають не раніше як за рік.

Члени комісії, інформацію Олега Кічука взяли до відома. Водночас, вони запропонували очільнику міськвідділу звертатися за підтримкою до міської ради, якщо буде потреба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Революціонерам Показати IP 25 Серпня 2016 17:33
Понастворювали всяких громадських рад та комісій, от вони і пропонують "конкретно"- звертайтесь в міську раду !??? А може скаргу в спортлото написати? Отже скачіть далі!..
АС до Революціонерам Показати IP 25 Серпня 2016 20:02
Проблема одна перенаселення лежнями, вихід один дати людям зброю і закон що вони мають право захищати себе і своє майно і все
13 до АС Показати IP 26 Серпня 2016 10:30
тобі ушльопку тільки зброю дай, потім ще кілька сотень заяв випливе!!!
АС до 13 Показати IP 26 Серпня 2016 13:24
Мені ще не дали,а 13 вже страшно і тоді на роботу прийдеться ходити до мене залізиш в хату шансів вижити 0 і з 13 получиться нуль все точно все працює
лучани Показати IP 25 Серпня 2016 17:36
Основна причина росту злочинності є саботаж роботи старими мєнтами.
Ковельчанин до лучани Показати IP 25 Серпня 2016 17:46
То в чому проблема, оголошенно набір, піди та й покажи як потрібно працювати, а не зубоскалити
Сивий до лучани Показати IP 25 Серпня 2016 18:52
Дурниця. Причина набагаго глибша.
Ковельчанин Показати IP 25 Серпня 2016 17:44
Чиста правда, патрульна поліція, нова форма це піар, гарна етикетка, а реалії такі як озвучив Олег Борисович, ще не назвав закон Савченко за яким тисячі засуджених за тяжкі злочини достроково вийшли на волю...В ковелі, та й в цілому по Волині і Україні така ж ситауція
лучани до Ковельчанин Показати IP 25 Серпня 2016 17:55
Патрульні на відмінно роблять свою роботу, але мусарня у відділках пхає палки в колесах. Слідчі взагалі тупо ігнорують роботу, неговорячи про керівний склад старперів.
Зайчик до лучани Показати IP 25 Серпня 2016 19:23
Ой розкажи нам,ага
Да ладно до лучани Показати IP 25 Серпня 2016 20:41
Ну про ''відмінно''ви крепко загнули...
ковельчанин до лучани Показати IP 25 Серпня 2016 21:56
єдине, що в них гарно получається це бити нові машини, посміхатися в камери і бабульок через дорогу переводити...а в разі чого, типу якщо кіт сам з дерева не злізе, то викликати слідчо- оперативну групу...і чуть що, а це не ми, це старі менти недоатестовані, а що робити після того як взяли заяву про злочин, вони далі не знають, бо не царське це діло злочини розкривати...фу це не елітно якость, а от селфі це будь-ласка...
Луцьк до лучани Показати IP 26 Серпня 2016 08:54
Зразу видно що патрульний який вчився 3 місяці відкрив рота коментом!!!! Ха-ха-ха!!!
13 до лучани Показати IP 26 Серпня 2016 10:31
так, патрульні вмілі паркувальники!!!))))))))
мурзік Показати IP 25 Серпня 2016 17:48
ну от такі діячі професіонали як Антон Бугайчук і Анатолій Котлюк і їх покровителі з "Народного фронту" доатестували і дореформували поліцію до того, що вона не здатна нічого робити. дякуємо вам.
діло до мурзік Показати IP 26 Серпня 2016 08:16
Тим Бугайчукам і Котлюкам ще у підгузниках ходити, а вони атестують?!
Оксана Показати IP 25 Серпня 2016 18:31
Теперішня поліція взагалі нічого не робить, окрім того що автомобілі на яких їздять б'ють, людей ні за що не мають і створюють аварійні ситуації на дорозі. Що реформа то реформа, з такою поліцією нам тільки в Європу.....Поміняли шило на мило.
Знаючий Показати IP 25 Серпня 2016 18:52
Слідчих з досвідом і показниками розкриття злочинів тупі "активісти" ,які навіть не вміють грамотно писати, заатестували, А тепер хочете,щоб хтось новий прийшов на таку смішну зарплату, А ще й з досвідом?
Лох Показати IP 25 Серпня 2016 19:14
А Деканоидзе доложить реальные причины роста преступности и не состоятельности подразделения нахватает мужества и авторитета? Пожинайте плоды американских проходимцев!!! Ха-ха-ха
Вася Показати IP 25 Серпня 2016 19:53
Деканоїдзе рванула грошиків+премію+відпусткні та відпочиває на березі Іспанії, с$рати хотіла на вашу злочинність. Очолює комісію по розкриттю вбивства Шеремета Павла з-за кордону, сміхота, як можна у такий ситуації відпустку давати, так і решта поліції дивиться на начальника і самі ні чого не роблять. Патрульні це окрема секта "святих"шоуменів, навіть не хочу терти дарма клавіатуру.......,
121 Показати IP 25 Серпня 2016 20:38
шановні дописувачі!!! почитаєш Ваші коменти - то Вам треба державою керувати. всі все знають і дають мудрі поради. з ваших дописів у нас тільки одна проблема - це "галіма" поліція. слідкував я за подіями у Нововолинську де вбили молоду дівчину. спочатку поліція була ..уйова бо незатримує злочинця який відьно ходить по місту. затримали того хлопчину, знову поліція ..уйова бо знайшли цапа відбувайла. народ "оприділіться" що ви хочете. те що реформа провалилася то факт. всі хочуть ментів розігнати, а хто буде їхню роботу робити. особисто мене туди ланцюгом не затягнеш на мізерну зарплату і роботу у вихідні і святкові дні. можливо спочатку треба змінитися у собі: викидати сміття у смітник, не плювати не тротуар, не палити у громадських місцях, вигулювати собак у намордниках, а то ми проблеми бачимо в когось, а в собі ні.
Анонім Показати IP 25 Серпня 2016 23:08
Нова поліція це сміх , визнаємо це разом зіткнувся особисто нічого не вміють і не знають, вони і самі це розуміють, просрали ми міліцію і цим твльки починає кормюистуаатися кримінал, нові менти, не шукати, нп розкрити не розколоти , ніхіра не можуть, діти срані.
А С Показати IP 25 Серпня 2016 23:09
Кичук підняв проблеми вірно, але складається враження, що його скоро попруть. Не люблять в нас таких. Потрібно хвалити, вихваляти, дякувати.
40-й Показати IP 26 Серпня 2016 07:03
Шо ви ще хочете?подивіться кого ви депутатом вибрали?
Активісти Показати IP 26 Серпня 2016 07:41
Кичук ти нерозуміїш реформи,слідуючий раз ти непройдеш атестацію!
Твій словниковий зап до Активісти Показати IP 27 Серпня 2016 00:02
Божечко,навчись писати,а тоді відкривай свою п*льку.
Віра Показати IP 26 Серпня 2016 08:27
Шановні поліцейські! Раджу вам відкрити очі і під час подорожі по місту на крутих автомобілях по місту зверніть увагу на ігрові клуби під маркою "державна лотарея"адже саме звідти починається маса злочинів це і наркотики і грабежі і т.д. Гроші десь треба брати! Поліцей
Місцевий Показати IP 26 Серпня 2016 08:54
Патрульні клоуни, на зауваження нащо ти потерпілого в відділок притянув а майбутнього підозрюваного дома залишив спати, каже " я ту**ий качок, я не маю думати" , о да молодець
Луцьк Показати IP 26 Серпня 2016 09:08
Хоч один начальник сказав правду всім що РЕФОРМА Г.ВНО!!! ХАТИЯ ТИ Д,РА!!!!
шеф Показати IP 26 Серпня 2016 09:43
влада. контроль над державою не втратьте.
До луччанин Показати IP 26 Серпня 2016 11:30
Пишете що старі менти саботують реформи а тому ріст злочинності, це брєд бо вбивають і грабують не старі менти а бандити яких повипускали завдяки реформам. А тепер оголошуєте конкурси старим ментам щоб вчили молодих, то оголосіть конкурси революціонерам з досвідом погромів на майданах.
Давід Показати IP 26 Серпня 2016 18:51
так чому ніхто не закриває ці державні лотереї,навідкривали їх кучу,а нові патрульні лише їздять поруч,або можут ще зайти туди тільки кави попити!Селфі зробити,ганьба таким поліцейстким які вміють лише губи на фото дути,!
Ух ти Показати IP 27 Серпня 2016 16:06
І сміх і гріх. Беркут на коліна ставили міліцію камінням закидали сейфи палили атестували саджали а ТЕПЕР КРИЧАТЬ ВЕРНІТЬ СТАРИХ а старі скоріш за все найдуть собі роботу адвокатом просто юристом чи наприклад якимось консультантом і тд і чхати хотіли на всіх а ви всі розгрібайте те що натворили або заставте тих хто принижував вибачитись публічно може то що і даст. ПС Для ти дописувачів що будуть кричати що я з бувших зрі відповідь НІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus