USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«90% зазнали катувань»: координаційний штаб розповів про стан здоров'я українців, яких звільнили з російського полону

5 Січня 2024 09:19
Понад 90% звільнених 3 січня з російського полону українців зазнали катувань. Про це сказав керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

Про це інформує NV.

«Понад 90% тих, хто повернувся, стверджують, що зазнали катувань. І ми знаємо, що це (у Російській Федерації,- ред.) державна політика. Є в Україні розроблена програма, є досвід, є лікарі, є психологи, зокрема, які професійно займаються тими, хто повернувся з полону, є напрацьовані методики», – сказав Яценко.

«Їхній стан здоров’я досить поганий. Більшість потребує якщо не негайної допомоги, то реабілітації. Вони мають хронічні захворювання, які потребують так само медичної допомоги», – повідомив керівник пресслужби.

За словами Яценка, переважно у всіх звільнених ушкоджені системи травлення, опорно-руховий апарат. У багатьох є проблеми з ногами, адже багато часу полонених змушують проводити стоячи, а також є проблеми з зубами через відсутність стоматологічної допомоги.

Щонайменше два тижні після повернення з полону буде відбуватися етап початкової реабілітації – медична допомога, розмови з психологами, а потім працюватимуть над реінтеграцією в суспільство, сказав Яценко.

Як інформували, 3 січня під час масштабного обміну полоненими з РФ було звільнено чотирьох волинських військових. Загалом цього разу з полону повернулося 230 українців. Серед звільнених представників ЗСУ – 130 (з них ТрО –14, ВМС –14), НГУ – 55, ДПСУ – 38, НПУ – 1. Крім того, звільнено 6 цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 5 Січня 2024 11:27
коли це жахіття скінчиться? Як жаль. Бог все бачить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus